Voorzie je vraag van extra informatie zoals plaats, datum, kenmerken van plant of dier. Kijk ook op de HELP-pagina!

Ik heb vliegen én motten in huis!

Ik heb een gastenkamer waar ik niet vaak kom. In de hoek had ik daar wat oude kleren liggen en vorige week zag ik dat daar nu motten heb. Maatregelen wat dat betreft zijn vrij duidelijk voor mij, maar wat ik niet snap is dat ik nu al een paar dagen grote zwarte vliegen aantref in die kamer.

Het raam staat er vaak open, dus eerst dacht ik dat ze van buiten kwamen. Maar toen ik het raam dicht had gelaten waren er de volgende dag weer 3.

Dus ging ik er vanuit dat er ergens in die kamer wat rottend eten moest liggen of misschien een dode muis. Maar ik heb zojuist alles ondersteboven gehaald en niks in die trent aangetroffen :S

Ik heb zwarte lege cocon hulzen gevonden onder een van de kledingstukken. De hulzen zijn qua formaat veel groter dan de motten en iets kleiner dan de vliegen. Ik heb echt weinig verstand van insecten, maar voor mij lijken de vliegen dus uit deze cocons te komen.

Ik zou bijna zeggen dat die vliegen leven van de motten in mijn gastenkamer haha. Heeft iemand hier een idee?
Reageer
Kunt u een foto maken van die vliegen en/of cocons en hier plaatsen?
Verder neem ik aan dat uw voornaam anders luidt dan zoutbus, dus is het aardig als u die even onder een vraag plaatst.
Het lijkt er trouwens wel op dat er wellicht ergens toch( op een voor u onzichtbare plek) een dode muis heeft gelegen/ligt waarop de (vlees?)vliegen eitjes hebben gelegd waarvan de nakomelingen nu rondvliegen.
Ah ja ik heet Bjarke hehe (deense naam, we hebben verloren! snik).

Ik kan helaas niet foto's uploaden omdat m'n bluetooth gestopt is met werken. Ik ben sowieso van plan de kamer helemaal op z'n kop te zetten wanneer ik vrij heb. Maar als het een dode muis of wat voor organisch materiaal dan ook is geweest, dan zou je toch verwachten dat de vliegen larven zich ter plekke in cocons verwikkelen? De hele hoek met kleren heb ik namelijk al weggewerkt en daar lag niks.

Ik had wel ergens gelezen dat sommige vliegenlarven alleen maar andere larven eten. Vandaar dat ik nog steeds niet helemaal de gedachte kan wegzetten dat die vliegen op de motten zijn afgekomen. Aan de andere kant, zoveel motten heb ik nou ook weer niet gezien, dus lijkt het me sterk dat zo'n 10 tot 15 vliegenlarven zich rond hebben kunnen eten daaraan in een hoopje kleren.

Donderdag zal ik kunnen posten of er echt geen organisch materiaal ergens verborgen lag, mocht niemand in de tussentijd ideeën hebben. iig bedankt zover Jeanette.
Even een update. Ik heb de kamer echt helemaal ondersteboven gehaald en ik heb geen dode muis of dergelijks gevonden. Ik heb ook niet meer cocons gevonden. Er zijn ook geen nieuwe vliegen verschenen.

Dus even een recap. Motten in een stapel kleren op de grond. Ongeveer 2 a 3 nieuwe (brom)vliegen per dag. In de stapel kleren ongeveer 10 vlieg cocons gevonden. Geen kadaver in de hele kamer aangetroffen. Geen gaten in de muur aangetroffen.

Gek he?
Dat is echt geen toeval. De maden van vliegen eten de zachte weefsels op. De larven van motten de huid of veren. Hier vind je meer info: http://www.motten-weg.n(...)trijding-mottenballen/.
Ook onder een kast e.d. kan een muisje liggen, in houten plafond, spouwmuur?

Je dient ingelogd te zijn om berichten te kunnen toevoegen

Actueel op het forum