geen news_id ingevoerd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

(We hebben het hier over Nederland.)
Verhongeren en ziektes zijn betreurenswaardig, maar het is de natuurlijke manier om te zorgen dat de sterksten overleven. ( achter elk hek zal overpopulatie en dus honger ontstaan)Natuurlijke vijanden houden diersoorten sterk door alleen de zieke en zwakke dieren als prooi te nemen. (Helaas is ons kikkerlandje te klein voor natuurlijke vijanden en zullen deze natuurlijke vijanden ook nooit geen kans van slagen hebben)Maar jagers doden ieder dier dat op hun pad komt of waarvan het hoofd mooi staat boven de open haard, terwijl er meestal juist grote en gezonde dieren nodig zijn om de populatie sterk te houden. (Grote en gezonde dieren zijn de laatste dieren die beheerd zullen worden en dus zijn ook niet de dieren die zomaar boven de open haard komen te hangen)Jagen schept de ideale omstandigheden voor overpopulatie. Na het jachtseizoen leidt de abrupte afname van het aantal dieren tot minder competitie onder de overlevenden en resulteert in een hoger geboortecijfer.( Hier zou ik wel graag meer op waarheid beruste informatie willen lezen)Als we echt bezorgd waren om dieren niet van de honger te laten omkomen, zouden we ze niet bejagen maar maatregelen nemen om de vruchtbaarheid te verminderen. We zouden ook wolven, bergleeuwen, coyotes en andere roofdieren in stand houden.( hoe denken we dit te gaan doen?) Ironisch genoeg worden veel hertenkuddes en fazantenpopulaties waarop jagers kunnen schieten juist gemanipuleerd om meer nakomelingen te krijgen.( hierover maak je me wel erg nieuwsgierig hoe dit kan .Verder leven herten in roedels en paarden en koeien in kuddes maar dat is maar bijzaak.)
Volgens mij staat hier wel erg veel onzin geschreven .
Verder wil ik voor de goede orde even toevoegen dat ik geen jager ben maar wel iemand die zeer betrokken is met onze natuur en de daarin levende dieren.

http://www.peta.nl/camp-wild.asp

Verhongeren en ziektes zijn betreurenswaardig, maar het is de natuurlijke manier om te zorgen dat de sterksten overleven. Natuurlijke vijanden houden diersoorten sterk door alleen de zieke en zwakke dieren als prooi te nemen. Maar jagers doden ieder dier dat op hun pad komt of waarvan het hoofd mooi staat boven de open haard, terwijl er meestal juist grote en gezonde dieren nodig zijn om de populatie sterk te houden. Jagen schept de ideale omstandigheden voor overpopulatie. Na het jachtseizoen leidt de abrupte afname van het aantal dieren tot minder competitie onder de overlevenden en resulteert in een hoger geboortecijfer. Als we echt bezorgd waren om dieren niet van de honger te laten omkomen, zouden we ze niet bejagen maar maatregelen nemen om de vruchtbaarheid te verminderen. We zouden ook wolven, bergleeuwen, coyotes en andere roofdieren in stand houden. Ironisch genoeg worden veel hertenkuddes en fazantenpopulaties waarop jagers kunnen schieten juist gemanipuleerd om meer nakomelingen te krijgen.

Marianen Rugstreeppad volgen jullie deze cijfers en ook hoe het komt dat deze dieren afgeschoten moeten worden?
http://www.staatsbosbeheer.nl/~/media/08-dossiers/oostvaardersplassen/maanrapportage-oostva[..]

Dit idee zal niet werken. De koeien gaan hier, als het niet te nat is, al op of rond 1 april naar buiten, lopen dan op perceel A, en percelen B,C,D,E en F worden soms al in april gemaaid. Dan gaat er heel veel mest overheen en gaan de koeien naar perceel B zodat perceel gemaaid kan worden. Het enige wat zal werken is een maaiverbod tot eind mei, en controleren met drones of iets dergelijks.

Beste mensen, ik wil even laten we weten dat er in ons klimop schuurtje en de heg echt heel veel mussen zitten.Er gaat per week 5 kg voer doorheen.
Ze eten de hele dag. Maar 2x per dag trekken ze zich terug in schuur en heg en gaan dan massaal tjilpen. Wel een half uur lang. Net een concert. Prachtig. Dan zie je geen vogel meer in de tuin.
Heel apart!

Wat is dit?

Zie jij wat er op dit plaatje staat? De oplossing van de vorige poll: boomklever.