geen news_id ingevoerd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

Tja, wat moet je ervan zeggen? Iemand die fanatiek vogels kijkt en het verdwijnen van leefgebieden (en dus van soorten) wijt aan klimaatverandering en dan zelf een jaar gaat reizen om ons te attenderen op...
Zo wordt hij willens en wetens onderdeel van wat hij bekritiseert.
Hoe groen is dat?
Ik vind dat deze meneer ook nu al zijn verhaal (over soorten waar ik nooit van gehoord heb) gepassioneerd vertelt, dus de meerwaarde van zijn reis in relatie tot zijn doelstelling zie ik niet zo.
De verslaggever stelt er wel een vraag over, maar toch... echt kritisch wordt het niet.
Op zijn best een twijfelachtige actie...

Erg, gelukkig gevonden. Moet maar groot in de Telegraaf of zo en op RTL: Koop geen honden van het internet, misschien ...... heel misschien gaat dat eens .... helpen.

Gistermorgen geluisterd naar een mooie uitzending van Vroege Vogels met schrijver Alexander Reeuwijk over twee recent verschenen natuurboeken. Beide zijn boeken waaraan ik nog niet ben toegekomen om te lezen maar daar nu zeker tijd voor vrij maak! Zijn enthousiaste recensies van beide boeken maken dat deze twee pareltjes met stip op één op mijn lijst staan!!

De recensie van Alexander Reeuwijk van het boek "H is voor Havik" van Helen Macdonald sloeg de spijker op zijn kop: meeslepend, poëtisch én troostrijk. Zulke tips krijg ik graag vaker!

Het enthousiasme en de bevlogenheid waarmee Alexander Reeuwijk over H is van havik vertelde, heeft ervoor gezorgd dat ik meteen aan het boek, dat ik bij verschijnen al had aangeschaft, ben begonnen. En hij heeft gelijk: het is ongelooflijk mooi!

Nationale Vogel van Nederland

Natuurgeluidenquiz

Herken de vogel

Deze vrij zeldzame vogel heeft kastanjekleurige wangen en een 'petje'. Welke soort is dit? Antwoord van vorige week: miljoenpoot