geen news_id ingevoerd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

Langs de Udenweg in Winschoten hebben wij een slaapplaats ontdekt. De spreeuwen kwamen met honderden te gelijk uit de struiken. Er kwam geen einde aan. Als je richting de rotonde fietst staan de struiken aan de linkerkant.

Fijne dag.

Oplossing De grote zaagbek
Fred Stelwagen Groningen

In de uitzending hoor ik tot mijn verbazing een hele uiteenzetting over mogelijke schade van zwijnen uit het bos....
Ik woon in Dieren, daar zijn sportvelden, akkers wegen en ik neem aan dat er meer van deze zaken zijn rond de veluwe.
Ik vraag me af waarom er zulke onnozele argumenten van stal gehaald werden, alsof iedereen rond de gebieden waar zwijnen zijn, daar allemaal last van heeft.....( tegenwoordig)

De presentator vond sommige reacties van sportvissers wat over de top.
Die woede begrijp ik wel, want als ik de reacties lees van de tegenstanders dan ontbreekt veelal iedere nuance.
Als je de gemiddelde nederlander vraagt wat ze van een vis vinden is de reactie "vies of lekker" Het wordt gezien als een product. Echter als de sportvisserij ter sprake komt heeft men plotseling een mening, niet gespeend van enige kennis.
Vissen leven in een parallelle wereld waar zelfs de wetenschap moeilijk greep op kan krijgen en die nog vele geheimen herbergt.
Dus zeker een leek zal daar weinig weet van hebben.
Sportvissers, zeker de serieuze, moeten, willen ze succes hebben zich er wel in verdiepen en er zijn er bij die er een soort wetenschap van maken. Hun kennis en ook waardering voor een vis is dus ook veel groter dan die van een willekeurige nederlander, die slechts het oordeel vies versus lekker heeft. Het is ook niet voor niets dat organisaties als Ravon ook samenwerkt met Sportvisserij Nederland en dat onder de Ravon leden veel sportvissers zitten. Daarom zou ik de tegenstanders er op willen wijzen dat kreten als 'dierenbeul ed' op zijn minst ongepast zijn en slechts onbegrip oproepen. En daarvoor dient ook de presentator zich rekenschap van geven.
En natuurlijk, een vis vindt het niet leuk om gevangen te worden, dat vind geen enkel wezen. En zeker niet als je uit je habitat gehaald wordt en verplaatst wordt naar een onbekende wereld waar je als vis niet kan overleven. Wellicht is hier dan sprake van een klus voor een vissenpsychiater. Maar dan is ie altijd nog beter af dan in je maag

Vanmorgen rond 9.00 uur vlogen een aantal spreeuwen in zuidelijke richting over ons huis. Geschatte aantal ca. 150-200
Geen echte zwerm, maar toch goed bij elkaar.
Onze streek is niet echt een vogeltrek-route, spreeuwen ziet men wel met regelmaat, maar niet in grote aantallen.