geen news_id ingevoerd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

Voor de naam papaver of klaproos verwijs ik even naar het boek: Planten en hun naam van H Kleijn
Of de bloemblaadjes worden bol gevouwen zodat er nog lucht in zit en vervolgens op voorhoofd of handrug plat geslagen en klappen dan met een plof (Fuchs 1543) of de zaadjes in de bol klapperen wanneer ze "droog" zijn geworden. Het woord papaver komt uit het Romeins, Keltisch papapap slaapbol voor het snel inslapen van kinderen gegeven in de pap. Of van papara omdat de zaden gegeten werden, denk aan maanzaadbroodjes.

Wat een prachtige foto's van de klaproos.Ik vind ze Zo mooi!!

Helemaal gezien! Goed hoor.

IK ben bij het bericht over paling vergeten mijn gegevens te melden. Bij deze doe ik dit alsnog bij die reactie gaat het over het Volkerak Zoommeer en Dinteloord

C Mangelaars
Ph Willemstraat 1
4671EX Dinteloord
corryenc@telfort.nl

Ik heb vorig jaar naar Volendam gemaild over mijn bevindingen van vroeger, ik was een jaar of 10 12 toen ik met een vriendje bij ons in de haven dat is in Dinteloord bij het Volkerak Zoommeer in NB iets ondekte in de haven langs de rand in die haven, daar zat een gladde uitstulping over de hele lengte van de kade. Wij hebben dit met een schepnetje over de hele lengte open gehaald en daar kwam allemaal glasaal uit gezwommen. Deze rand lag half in het water en half uit het water.En het leek veel op het zeewier waar die lucht bolletjes aan zitten in zout water. Nu heb ik ook contact gehad over het zelfde met sportvisserij nederland in jan 2015 over de telefoon die belde mij op, en die zouden dat gaan navragen bij bepaalde personen maar daar hoor ik ook weer niets van. IK denk dat ze het verhaal niet geloven of denken dat kan niet de paling word geboren in de Sarragossazee.Maar daar ga ik steeds meer aan twijfelen hoe meer ik hier van hoor, Kijk ik heb dit waargenomen ik heb daar over gemaild maar ik hoor er totaal niets meer van. Ik wilde van u graag een paar Email adressen aangeleverd krijgen of u kan misschien iets regelen voor een gesprek met deskundigen in nederland. En dan dit ik eet en rook gewoon nog Paling die is wild en word gevangen met de fuik in het Volkerak Zoommeer door een beroepsvisser uit Tholen, en die zeg dat hij veel paling vang ieder jaar weer.