geen news_id ingevoerd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

Geachte fotograaf

Ik heb 10 jaar op de camping gestaan
in het park praat me er niet van.

Ze hebben jaren geleden alle rustgebieden
opgeheven en er een nieuw
gebied gemaakt groot ongeveer 4 bij 5 kilometer en een nieuwe plaats om te kijken aan de wildbaanweg als je daar
wild kijken moet je rekening houden met de afstand 500 meter dat voeren tijdens de brons dat doen ze al +/- 50 jaar

De foto's op zich zijn schitterend genomen maar met uitzondering van hinde en kalf (Aardhuis) allen vanuit het Nationale Park Hoge Veluwe. Op zich niets mis mee maar op welke natuur foto/website je ook kijkt kom je wel tot de conclusie dat dit de meest gefotografeerde herten van Nederland zijn.
Op 09-09-2014 telde een kennis van mij op de Wildbaanweg 67 auto's en meer als het dubbele aantal mensen voor zover hier nog sprake is van "natuurbeleving" NOT my cup of tea. Zelfs een ijscoman werd gesignaleerd. Vind het niet erg dat de "natuurfotografen" hier "en masse" en schouder aan schouder blijven staan wachten tot de verschijning van deze appeltjes en brokkenherten.
het wordt echter wel een beetje lachwekkend als je bij sommigen de commentaren hoort dat het toch wel lang duurt voordat de jachtopzichter/boswachter komt met het lekkere eten voor de herten.
Ook werd er soms al een beetje ruzie gemaakt over de beste plekjes.

Ik generaliseer niet maar bij een aantal van deze fotografen gaat het plaatje wel heel duidelijk voor het beestje en ben dan ook blij dat in ieder geval een aantal op de Wildbaanweg blijven staan en niet de vrije wildbaan ingaan op zoek naar bronstplekken die toch al erg onder druk liggen door de steeds gekkere vormen aannemende "bronst-Hype"

Ik ben het met de analyse van de heer Ens in ieder geval wat de Hoeksche Waard betreft niet eens. In de Hoeksche Waard is de scholekster in grote akkerland gebieden en polders volledig verdwenen. Het oppervlaktewater van de Hoeksche Waard is sterk verontreinigd met imidacloprid. Enige voorbeelden uit 2006/2007: Mijnsheerenland (10-5-2007): 285x boven de MTR norm (13 nanogarm per liter); Blaaksedijk (18-7-2007): 61x boven de MTR norm; Puttershoek (18-7-2007): 269x boven de MTR norm; Zuid-Beijerland (18-7-2007): 154x boven de MTR norm; Numansdorp (15-5-2006): 420x boven de MTR norm; Heinenoord (18-7-2007): 23x boven de MTR norm; Klaaswaal (18-7-2007): 21x boven de MTR norm; Strijensas (14-5-2007): 18x boven de MTR norm. Imidacloprid is uitzonderlijk giftig voor ongewervelde dieren, die een onmisbare eiwitbron zijn voor akker- en weidevogels zoals kievit en scholekster. Er mag van uit worden gegaan dat een door imidacloprid veroorzaakt gebrek aan ongewervelde dieren deze vogels de das omdoet.

Wat bijzonder, en ja, deze zou ook ik graag willen vastleggen. Leuk nieuws.

Lieve groeten,
ღL@dyL❤vƸღ

Zeer fraaie foto. Word ik warm van.