Camera in je hol

Get Microsoft Silverlight

Staatsbosbeheer heeft webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Het is voor het eerst dat dit in Nederland gebeurt. De vier camera's bieden een bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie die in de burcht zijn intrek heeft genomen. Vanaf dinsdag 8 maart a.s. 12 uur zijn de live-beelden te volgen via www.volgdevos.nl

Vossen zijn fascinerende dieren, soms verguisd om hun roofgedrag maar even vaak bewonderd om hun gedrag en uiterlijk. In de Oostvaardersplassen leeft een stabiele groep van ongeveer 50 vossen. Omdat ze hier niet wordt bejaagd, zijn ze ook overdag te zien. Om meer te weten te komen over de rol van vossen in dit natuurgebied en het leven van een vossenfamilie zijn afgelopen winter vier webcams geplaatst bij een vossenhol, een zogenaamde burcht. Jaap Mulder, vossendeskundige,  heeft Staatsbosbeheer bij dit project geadviseerd. Eind januari zagen boswachters van Staatsbosbeheer de eerste vos de burcht verkennen. In de weken daarna werd steeds vaker een paartje in de burcht gespot. Spannend is nog wel of ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.

Vanaf zondag 6 maart a.s.  is, in aansluiting op de uitzending van Vroege Vogels, een filmpje over de vossenburcht te zien via www.staatsbosbeheer.nl/volgdevos of via youtube.
Boswachter Leo Smits en vossendeskundige Jaap Mulder laten zien hoe de burcht er uitziet, waar de camera's staan en waarom de vossen worden gevolgd.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Reacties

Herken de bloem

Ze kunnen 20 tot 100 cm lang worden. Welke soort is dit? Antwoord van vorige week Roodborsttapuit.