Lokaalhoutdagen op 1&2 oktober in Leersumdinsdag 27 september 2011 11.11

bomen

Een design-meubel van je eigen kersenboom, bankjes in het gemeenteplantsoen van de gerooide beuken, een schutting van de berk. Het zijn slechts enkele ideeën die bezoekers aan de Lokaalhoutdagen, op 1&2 oktober in Leersum, op doen. De tweede Lokaalhoutdagen van 1&2 oktober zijn het resultaat van een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Lokaalhout.

Versnipperd
Nederlands hout wordt, volgens de organisaties, te vaak versnipperd voor de tuin of gehakt voor de open haard. Lokaalhout en Staatsbosbeheer  hebben zich met de Lokaalhoutdagen ten doel gesteld Nederlanders bekend te maken met de mogelijkheden van het gebruik van eigen en lokaal hout en het gebruik hiervan te bevorderen. Bezoekers kunnen op 1 en 2 oktober ideeën opdoen en hout uitkiezen, op maat laten verzagen en meenemen.

Lokaal houtgebruik
Op de dag zelf worden er Belgische trekpaarden ingezet om het hout te verslepen. Daarnaast draait de mobiele houtzagerij, volgens de organisaties, op volle toeren. Tijdens de Lokaalhoutdagen worden bomen uit de directe omgeving ter plekke tot plank, meubel, schutting of bloembak vermaakt. Gezamenlijk hebben Lokaalhout en Staatsbosbeheer zich ten doel gesteld om creatief en duurzaam gebruik van Nederlands hout te stimuleren. 
 
Voor meer informatie kan je de website van Lokaalhout bezoeken.

Bron: Lokaalhout
Foto (cc) Pascal

Reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *