Wie wint de Pluk van de Petteflet prijs?

Vroege Vogels en de 12 Natuur- en Milieufederaties loven de Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2015 uit voor het beste idee om de natuur en het landschap in Nederland te verfraaien. De prijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. In het boek zet de hoofdrolspeler Pluk zich met succes in om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet te voorkomen.

De landelijke jury onder voorzitterschap van Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, heeft uit alle provinciale genomineerden drie kandidaten geselecteerd. Iedereen kon t/m 1 juni 2015 zijn of haar stem uitbrengen op één van de drie onderstaande genomineerden. In de radio-uitzending van 7 juni 2015 zal de winnaar van de landelijke Pluk van de Pettefletprijs bekend worden gemaakt. Die winnaar ontvangt een bedrag van € 3.000,-, bestemd voor de uitvoering van het initiatief.

Beluister de motivatie van de jury.

De stembussen zijn gesloten en zondag 7 juni wordt de winnaar bekend gemaakt!

Genomineerde projecten

1. Noord-Brabant: Coöperatie Station Deurne

Michel Lintermans: Met zijn initiatief ‘Coöperatie Stationspark Deurne’ zet Michel Lintermans zich samen met de buurt in voor vergroening van en verbetering van leefbaarheid rondom station Deurne.

Lees meer en beluister het gesprek

2. Gelderland: Oerbos

Lieke Vullings: Een echt natuurlijk bos realiseren van Nijmegen tot voorbij Kleef, dat is de droom van Lieke Vullings uit Groesbeek. Ze wil in het bosrijke gebied een corridor van bos laten onstaan die zich meer natuurlijk kan ontwikkelen.

Lees meer en beluister het gesprek3. Overijssel: Levend bouwen

Bob Radstake: Landschapsarchitect Bob Radstake heeft bijzondere technieken ontwikkeld en verfijnd om “Levend Bouwen” met allerlei soorten bomen en planten mogelijk te maken. Hij wil beginnen met de bouw van het eerste levende dorp ter wereld.

Lees meer en beluister het gesprek