Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

plaagbeestjes

avatar door hanneke op

plaagbeestjes

Bij een kennis zitten deze beestjes sinds een paar weken in een logeerkamer, vooral bij het raam. Helaas zwerven er ook af en toe een paar door het huis zodat het lijkt of er een plaag aan het ontstaan is.
Als je heel erg inzoomt op de foto lijkt het wel een pissebed, maar deze diertjes zijn 2 mm groot en worden ook niet groter. Ze zijn donkerbruin gekleurd. Lopen kunnen ze, springen en vliegen waarschijnlijk niet (heeft ze ze niet zien doen).
De vraag is nu: wat zijn dit voor diertjes, wat is er aan te doen? Ikzelf vermoed dat ze hebben overwinterd, maar wat nu te doen om ze weg te krijgen? Het raam open laten staan had geen effect.
Alvast vriendelijk bedankt voor het meedenken.
Hanneke

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Reacties(5)

Zijn ze sterk behaard? Is niet op de foto te zien. Indien ze sterk behaard zijn, dan zouden het de larven van een Museumkever kunnen zijn.
Lijkt mij ook een tapijtkeverlarve. Ik heb ze zelf ook in huis. Als ze omhoog kruipen zijn ze zover dat ze gaan verpoppen (heet dat zo bij kevers?) Het beste kun je ze nu zoveel mogelijk wegvangen, voordat het kevertjes worden.
Het zouden de larven van de tapijtkever kunnen zijn. Google daar eens op.
Sorry, 2 mm. Even over het hoofd gezien....
Zou je graag een antwoord geven, maar het is zo wel heel erg moeilijk om te zien wat het zou kunnen zijn, Hanneke. Kan ze een betere foto maken met meer licht op het beestje, en hem dan op de foto even uitsnijden zodat de details goed te zien zijn? Kan ze gelijk even opmeten hoeveel mm. hij is.