Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

De 1e van het... - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Honingbij.

De 1e van het...

AdBakker AdBakker
op 14-02-2015
Vandaag waren de bijen in het zonnetje weer lekker bezig met het verzamelen van stuifmeel van de winterakoniet en sneeuwklokjes. Maar door het snelle hoppen van de ene naar de andere bloem waren ze behoorlijk moeilijk te fotograferen. Over een paar weken worden ze wat dit betreft weer wat rustiger en wordt het een stuk eenvoudiger om ze op de digitale plaat vast te leggen… ****************************************************************************************************************************************** Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF, F4,5-5,6/100-300D APO tele zoom, Ø55 mm objectief plus een +4 close-up filter.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
avatar Katinkal
Ad, je info. over ombouwen tot macro heb ik gekopieerd, ga er op studeren, ondertussen toch twee plaatjes geplaats van de Alkmaarse bijen, dank je voor de informatie.
AdBakker AdBakker
Katinka je kan je zoomlens d.m.v. close-up filters \"ombouwen\" tot een macrolens. Ik heb dat gisteren ook gebruikt maar ben het vergeten om het te vermelden..Dat pas ik zo even aan.. Ik raad altijd een +2, +4 en +10 aan dan ben je voor een paar Euro instaat om goede macro\'s te maken. Op deze manier kun je dichter bij het onderwerp komen en stel je makkelijker scherp.

Gr. Ad.
Moreau Moreau
Mooie pose!
Prachtige foto!
avatar Katinkal
Prachtige platen Adbakker, ik heb ze gisteren ook gezien en dacht dat het heeeeeel bijzonder was zo in februari, heb ze vastgelegd met mijn Tamronlens zoomlens want die heb ik altijd bij me (geen macro), als het een beetje scherp is geworden zal ik er 1 plaatsen en dan moet je wel even kijken natuurlijk !, grt. Katinka
petjoe petjoe
heerlijk Ad !
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's