Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Dreigend. - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Sluipwesp ?.

Dreigend.

AdBakker AdBakker
op 26-11-2014
Ondanks de nachtvorst toch weer heel wat zonnende insecten kunnen fotograferen. Ik ben heel benieuwd of ik in december ook nog insecten kan vinden, maar dan moet de zon overdag wel blijven schijnen en of dat gaat lukken is de grote vraag. ******************************************************************************************************************************************* Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF Zoom 28-80mm F4-5,6 Macro plus een Ø55mm close-up filter (+10)

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
AdBakker AdBakker
Ik heb hem gevonden Els !!!

Netwants - (Stephanitis takeyai) behoort tot een tamelijk kleine familie van fraaie wantsjes. De vleugels bestaan uit kleinere of grotere doorzichtige plekjes, waardoor ze de indruk geven van gaas, een net of glas-in-lood. Een aantal soorten heeft daarbij ook nog een monmsterlijk dikke antennes. De lengte van de meeste soorten schommelt om de 3mm. Ook Stephanitis takeyai is zo\'n kleine soort. Als je hem met het blote oog ziet, maakt hij een zwart/witte indruk. Pas door een vergrootglas of met een macro-foto zie je hoe mooi hij is.

Gr. Ad.
AdBakker AdBakker
Ik weet het nog niet zeker maar ik denk dat het een stofluis of een bladvlo is...Maar het zou ook nog een boorvlieg kunnen zijn..Maar ik kom er later vandaag nog op terug.

Gr. Ad.
Jeanet1 Jeanet1
Dit is mijn favoriet vandaag, heel mooi.
avatar Elsken
Prachtig! Ik ben benieuwd wat december in petto heeft!
P.S Heb jij enig idee wat voor een insect (zie foto mysterieus) ik gezien heb?
Groetjes, Els
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's