Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Grote bladsnijder - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Grote bladsnijder

Grote bladsnijder

daksaya daksaya
op 29-03-2013
Vraagje aan steenuil. Weet jij welke bij dit is? Met dank aan steenuil voor determinatie.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 7
avatar geugjesRia
Hoe dan ook..Mooie foto!
Hennepen Hennepen
De vraag is aan steenuil gesteld en dat is duidelijk niet mijn naam, sorry daarvoor, maar dit lijkt heel veel op een foto die ik eens gemaakt heb van een behangersbij (zie mijn foto\'s pag. 23, Klusser).
daksaya daksaya
Als ik googled dan komt de naam bladsnijder practisch niet voor. Wel Grote bladsnijder. Ik verander de naam wel in Grote bladsnijder. Nogmaals bedankt. gr.Paul
steenuil1@gmail.com steenuil1@gmail.com
Ai, ik bedoelde de Grote bladsnijder of de Tuinbladsnijder, 1 van de 2, de combinatie bestaat niet, sorry maar ja, zo is ie eigenlijk ook wel goed, kan beiden zijn. Ze zijn namelijk best lastig. Beste is Bladsnijder. Dat is ie zeker, zie maar de kaken, zeer geschikt om blad te snijden.
daksaya daksaya
Ok, hartelijk dank voor de info! gr.Paul
steenuil1@gmail.com steenuil1@gmail.com
Hier vind je zinvolle informatie: http://www.wildebijen.nl/ maar het is afhankelijk van bepaalde zichtbare kenmerken of verdere determinatie mogelijk is. Ik zou gaan voor de Grote of tuinbladsnijder.
steenuil1@gmail.com steenuil1@gmail.com
Het is een Bladsnijder (Megachile) soort, een bijtje, welke durf ik zo net te zeggen. Zij snijden delen van blaadjes af ter bekleding van hun nestcelletjes.
Laad meer reacties