Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Hoe overwinteren LHB'tjes ? - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) -

Hoe overwinteren LHB'tjes ?

Martie Martie
op 20-10-2011
Nou, gewoon. Die kruipen als 't kouder gaat worden onder afgevallen bladeren, onder dood hout en in bomen en struikgewas.Behalve die bij ons. Die kruipt in de top van een sparretje waar hij inmiddels al 6 dagen bewegingloos bivakeert. Koppie naar beneden ,kontje omhoog. Hoe (on)gewoon is dit dus? Hennepen,op jou verzoek een foto ervan...... :-)

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
avatar I.deGraaff
Het doet me goed dat jullie zo zorgzaam zijn voor het lhb. Ik ben er altijd alert op dat bij het snoeien v. planten geen lhb in de kliko terecht komt.
Martie Martie
Wordt vervolgd Hennepen :-)
Hennepen Hennepen
Top! zowel de foto als de genomen moeite.

Ik denk dat het gewoon een soort voorfase van overwinteren is, dat kan in combinatie met de verhuisstress wel voor verwarring gezorgd hebben.
Als je denkt dat deze plek niet geschikt is om te overwinteren, dan kun je hier voorzichtig een herfstbouwseltje met verschillende mogelijkheden om in weg te kruipen omheen maken.
Of verplaatsen...bijv. in zo\'n klein roodstenen bloempotje.
Vullen met stro, herfstblad en stukjes van overblijfselen van uitgebloeide bloemen (eerst een touwtje bevestigen).
Op de kop in het sparretje hangen, lhb er heel voorzichtig in zetten en zie daar: een veilig en warm winterbedje.
Wordt vervolgd?

Martie Martie
De foto is van vanmiddag (20/10)en ik neem aan dat na een week er al \'t nodige van ontbinding te zien zou zijn ondanks alle kou.
Ik check \'m elke dag.
Vorige week kwam \'t arme beessie tijdens de druivenoogst bij ons met een trosje mee. Ik heb \'m toen subiet op de winterviolen gezet maar hij/zij koos lichtelijk \'geagiteerd\' zijn heil in dit sparretje.Ik check elke dag hoe hij/zij erbij ligt en zal dat de komende tijd blijven doen.
avatar Lindaloes
Leeft hij nog wel dan?
Laad meer reacties