Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Lentekriebels-? - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Bochelvliegjes.

Lentekriebels-?

AdBakker AdBakker
op 24-12-2014
Deze bochelvliegjes van 1,5mm hadden door het lekkere zonnetje vandaag al de lentekriebels zo te zien... ********************************************************************************************************************************************* Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF Zoom 28-80mm F4-5,6 Macro Ø55 mm objectief met een Kenco mx AF uniplus tube 25mm.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
AdBakker AdBakker
Ik ben een beetje aan het experimenteren met een 25mm tussenring en close-up lenzen. Qua scherpte kan ik geen verschillen zien, zelfs niet bij hele kleine insecten waarbij ik de maximale vergroting gebruik. Wel zie ik een groot verschil in lichtsterkte en een groter bereik in scherpte/diepte waar de close-up lenzen in het voordeel zijn, en dat scheelt aanzienlijk hoor.. En de verhalen die je vaak leest dat close-up lenzen waardeloze dingen zijn en niet kunnen tippen aan echte macrolenzen en tussenringen dat kan ik op een test kaart met allemaal streepjes die steeds dichter op elkaar gaan staan niet zien. Dat heb ik getest bij de lokale fotozaak en hij kon tot zijn verbazing het verschil ook niet zien. Misschien verkopen ze liever de dure macrolenzen i.p.v. de goedkope close-up lenzen ? In theorie zullen die verhalen trouwens best wel kloppen hoor, maar in de praktijk kan ik het verschil in ieder geval niet zien. En het gaat nu eenmaal over de foto\'s die je maakt in de praktijk. Maar dat vind ik nou juist zo leuk aan onze hobby, iedereen heeft zo z\'n eigen ideeën.
En ik fotografeer altijd uit de hand. aak gebruik ik f/22, ISO 200 of 400 en een sluitersnelheid meestal van 1/60sec. in ik flits met een zelf gemaakte diffuser. Maar gisteren maakte ik een fout bij het instellen can de Sony A58 en was dat 1/25sec. en het was nog scherp ook. Kijk maar naar de foto die ik gisteren heb geplaatst van die honingbij. Ik was echt verbaast !!!

Gr. Ad.
avatar anthony51
ben even je foto,s aan het bekijken
hou beval de tube 25mm
en is een statief noot zaak of is het uit de hand ook mogenlijk ????
gr ton
tometje tometje
Zo die zijn vroeg bij om paren mooie in bilt gebracht .
Jeanet1 Jeanet1
Wat een ontdekking in december.
No white christmas for this flies!
avatar Elsken
Gezellig! Ze staan er mooi op!
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's