Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Schijnboktor - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Schijnboktor

Schijnboktor

Martie Martie
op 14-06-2014
Met dank aan Anthea en Beerke voor determinatie.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 6
avatar beerke
Bedankt voor je aardige berichtje:-) Heel leuk. Maar verder geen probleem natuurlijk! Het lijkt ook allemaal zo op elkaar en eigenlijk is de naam ook niet echt belangrijk maar vooral het beestje zelf natuurlijk!:-)

Eerst vond ik het zelf nooit echt belangrijk om de naam precies te weten, het is alleen dat het hier we handig is om hem in te vullen dat ik me er meer ben in gaan verdiepen en dat mensen om me heen vaak willen weten hoe iets heet en dat leuk vinden en ik dat dan ben gaan opzoeken voor ze. Ik vind het foto\'s maken zelf natuurlijk ook leuker:-)(Krijgen we nu binnenkort een foto te zien van martie die en bezem eet? Ha ha flauw:-) Het was een bezem toch, of was het nou je schoen die je zou eten?:-))
avatar Lindaloes
Beerke noemde ook al de schijnboktor. Hoe dan ook, hij is weer prachtig. Ik ken de site die Andrea noemt. Gardensafari staat ook veel op trouwens.
Anthea Anthea
Dit is de fraaie schijnboktor(Oedemera nobilis).
Ik kijk altijd graag op de site:Insecten fotosite van Albert de Wilde uit Koudekerke op internet, probeer maar eens daar staat enorm veel op.

V.gr
avatar beerke
Oeps... ik heet geen paul maar ik keek toch:-) Suf eigenlijk he... nieuwsgierig aagje... maar ja ik vind die beestjes ook zo leuk en de foto;s ook:-)

Hij lijkt wel erg op eentje die ik ook wel eens in de tuin heb gehad; de schijnboktor. Dan ga ik voor die:-)
daksaya daksaya
Hele mooie opname Mart! Ik zie nu beter wat het zou kunnen zijn. Ik ga voor een Basterdweekschildkever (99%) vanwege de korte schilden en metallic kleur (kenmerk van Basterdweekschildkevers). Ik had laatst een Roodtip Basterdweekschildkever geplaatst. Er bestaan 16 soorten in Nederland. Zet hem voor de zekerheid even op het forum. Gr.Paul
Riekev. Riekev.
Ik heb hem (nu) op pagina 3 ook staan heb hem gewoon de groene snuitkever gedoopt, makkelijk toch. Dat gezoek....baal ik van.
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's