Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

schorpioenvlieg - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) -

schorpioenvlieg

jannave jannave
op 05-06-2014
Dit opmerkelijk insect met een opmerkelijk (geslachts-?)orgaantje zag ik zitten op de varens in de duinen. Als iemand hier meer over weet, graag! NB het is een schorpioenvlieg

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
avatar beerke
Ja dat kan ik me voorstellen dat je het opmerkelijk vond. Ik stond ook te kijken toen ik deze voor het eerst zag. En eigenlijk nog steeds iedere keer. Wat een schitterend beestje is het. En zeker zo in close up. Mooi!
Anthea Anthea
@ Fijn om te lezen dat je weer wat hebt bijgeleerd, daarom is deze site geweldig, ik heb er ook veel van opgestoken en leer ook nog steeds!

V.gr
jannave jannave
Dank je @Anthea! het is ontzettend fijn om dit antwoord te krijgen, heb er direct over gelezen en de naam van dit roofinsect erbij ingevuld. Zo leuk om erover te leren: \'Kenmerkend voor sommige schorpioenvliegen is het tangvormig orgaan dat mannetjes aan het achterlijf hebben, dat omhoog gekruld wordt gedragen en dat daarom enigszins doet denken aan de staart van een schorpioen, maar geen angel heeft en verder volkomen ongevaarlijk is. Het insect gebruikt het alleen bij de paring.\"
Anthea Anthea
Dit is een schorpioenvlieg (m)!
Als je de foto iets donkerder had gemaakt was hij nog veel mooier!
Probeer maar eens!

V.gr
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's