Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Ultra klein. - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) - Springstaartje.

Ultra klein.

AdBakker AdBakker
op 20-01-2015
Dit is het kleinste insectje ooit die ik heb vast kunnen leggen. Deze was nog geen 0,5 mm groot en was met het blote oog soms niet te zien, ik zag hem pas met m'n macrolens met alle toeters en bellen erop. Groter dan dit kreeg ik hem niet op de foto. Een mier zou niet eens in z'n geheel op de foto passen met deze vergroting. Dan heb je een beetje een idee hoe klein dit springstaartje is. Trouwens dit is weer een nieuwe soort voor mij... En dat in eigen tuin vandaag... *********************************************************************************************************************************************************** Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF Zoom 28-80mm F4-5,6 Macro Ø55 mm objectief met een Kenco mx AF uniplus tube 25mm.close-up filter (10x) plus 4x digitale zoom.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
AdBakker AdBakker
Met jouw camera kun je vanaf 3cm macro\'s maken. Er is echt niets mis mee hoor, en je kan daar prima macro\'s mee maken. Zelf heb ik ook een Samsung WB110 ook een compact en daar maak ik ook prima macro\'s mee hoor. Alleen met de Sony A58 heb je meer mogelijkheden. Maar er is niets mis met je dmc tz60 hoor.

Gr. Ad.
avatar EelcovanRoden

Ik ga nog beter kijken, maar ik heb een Lumix compact camera dmc tz60 en daar is niet zoveel mee mogelijk… Dank voor de tips!
avatar noortjerussel
Ongelooflijk dat je die nog zo scherp erop krijgt. Gaaf! Je hele verzameling mini\'s trouwens...
Jeanet1 Jeanet1
Vanavond mijn lieveling!
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's