Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Zwaar beladen... - Geleedpotigen (insect, libel, vlinder, spin) -

Zwaar beladen...

kanjer kanjer
op 17-04-2012
Deze Bij was zwaar beladen met stuifmeel bolletjes en het lijfje zat ook onder het stuifmeel. Bijen verkrijgen hun voedsel uit nectar en stuifmeel van bloemen. Op deze manier vormt de Bij de belangrijkste schakel in het proces van bestuiving, dat verantwoordelijk is voor zo'n dertig procent van al het menselijk voedsel. Helaas holt wereldwijd de bijenstand hard achteruit. Dat geldt ook voor Nederland. Bij een gebrek aan bijen is er onvoldoende bestuiving en dus minder zaden. Dat heeft tot gevolg dat planten- en diersoorten kunnen verdwijnen.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 2
kanjer kanjer
Dank voor je inkijkje van jou tuin Agnes.
Het zal ongetwijfeld een zeer pure en Echte tuim zijn!
Heel mooi om en goed te lezen!!!
Ik heb een niet zo\'n heel groot terras en probeer die ook zo goed mogelijk als ik kan dier en bloem/plant vriendelijk in te richten.
Als heel veel mensen dit zouden doen, zou dat ontzettend veel schelen in de achteruitgang van vele dieren.
Ik hoop dan ook van ganser harte dat steeds meer mensen de noodzaak van een goed ingericht buitenleven gaan inzien en de ECHTE SCHOONHEID van wat echt belangrijk is gaan ervaren en niet in de minste plaats naar gaan handelen!!!
Misschien is dat laatste wel het belangrijkste!!!!
HG
Kanjer
avatar agnes1958
Prachtig weergegeven!!!
Ja heel triest dit te moeten vernemen!!! Hoop dat een ieder zijn/ haar inzet hiertoe brengt om verdere achteruitgang en zelfs uitsterven te behoeden.
Ben zelf in het klein al jaren bezig met de natuur een handje te helpen door mijn tuin te geven aan de diertjes, wat en welke maar ook. Hen de tuin heel natuurlijk ingericht, veel bomen struiken klimmers kruipertjes enplanten met veel bloei,ook fruit bomen en struiken. veel verstophoekjes en veilige vluchtplaatsen. overal bakjes water en voedsel/fruit en zaden op de eetbakjes. ook het eea aan natuurlijk kruid (onkruid in de volksmond) laat ik her en der lekker doorgroeien,
Moet eerlijk zeggen dat het een zaligheid is om zo met de desbetreffende jaarsgetijden al deze diertjes te zien, en dat ze naar volle tevredenheid in mijn tuin kunnen vertoeven.
Hoe meer we van de natuur zien, hoe rijker we worden is mijn motto.

gr Agnes.
Laad meer reacties