Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Lijnenspel - Weer en landschap (zon, water, bergen) -

Lijnenspel

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 26-06-2014
Strand Kijkduin Gisteravond ging ik rond 2115 nog snel even naar het strand vanwege de bijzonder lucht met allerlei wolken en strepen. Dit zie je hier mooi gereflecteerd in het natte zand, lekker wegdromen met de schoonheid van Moeder Natuur.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 16
avatar meeney
Wauw, goed van jou !!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Goed idee! Mvg, Erik.
avatar JudithBrandon
Zelf heb ik veel geleerd van dergelijke commentaren. Maar als je er niet voor openstaat zal ik niet meer reageren op je foto\'s Erik.
Hartelijke groet van Judith
Erikneuteboom Erikneuteboom
Tja, de linker linkerkant van de horizon ligt iets lager, technisch gezien klopt dat maar dat komt omdat het laatste deel van de linkerkant relatief sterk naar beneden gaat. Ik vind het absurd en een beetje zielig om van hieruit te beginnen over een scheve horizon, verhoudingen die zoek zijn, dat het meer een onderwerp voor een groothoeklens is, etc. Je doet me denken aan een ouderwetse lerares ...
avatar JudithBrandon
Scrol maar naar boven, dan zie je dat je rechts de rand raakt en links een stuk overhoudt.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Haha, lachwekkend, wat een maffe kritiek, vuiltje in je ogen, beslagen bril ...?
avatar JudithBrandon
tja.... er is een fotografieregel voor composities om te kiezen voor 1/3 - 2/3. Meestal stoor ik me niet aan regeltjes maar bij deze foto vind ik toch dat de verhoudingen zoek zijn. Meer een onderwerp voor een groothoeklens. En .... de horizon staat scheef. Met alle respect Erik!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Hier ook nog even mijn reactie: ik heb er bewust voor gekozen om niet meer lucht te nemen omdat dit ten koste gaat van de weerspiegeling in het natte zand. Mijn vlakverdeling is overigens niet minder maar anders, ik kies voor meer spiegeldbeeld, dat vind ik de kracht en sfeer van deze foto.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt Judith, ik heb een reactie geplaatst op je opmerking over de vlakverdeling bij 1 van je foto\'s.
avatar JudithBrandon
De lucht is zondermeer mooi. Zelf had ik mijn camera nog meer naar boven gericht om de lucht beter tot z\'n recht te laten komen. Dus de vlakverdeling is hier wat minder ...
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt, het is een beetje schilderen met mijn camera, nat zand en luchten zijn daarvoor altijd dankbare objecten, vaak ook om te combineren.
Moreau Moreau
Mooie foto!
avatar beerke
Super mooi
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt, zag er net ook veelbelovend uit bij Kijkduin maar rond 2100 verdween de zon in een sterk aankomend wolkendek, dag zonsondergang ....
avatar corineoste
Een heel fraaie opname. Mooi ook die reflectie.
h.grt.Corine
avatar meeney
En ik droom mee, pracht opname en de meeuw was dus gevlogen........
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's