Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

StrandKijkduin - Weer en landschap (zon, water, bergen) -

StrandKijkduin

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 20-10-2014
Zonsondergang afgelopen zondagavond boven het strand van Kijkduin. Het was windkracht 5, ik moest mijn statief zelfs vasthouden!

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 20
Erikneuteboom Erikneuteboom
Gert, je bent toch niet toevallig leraar of heb je ouders die dat zijn? Ik vind je preekje een beetje overdreven, waarom zo\'n verhaal? Natuurlijk weet ik hoe het werkt hier, heb vaak genoeg mooie foto\'s gemaakt of gezien van collega\'s die geen Ereplek werden maar veel mooier waren. De keuzes van de redactie zijn ook heel duidelijk subjectief maar dat weten we toch allemaal, geen probleem toch? Ik noemde de waardering van de collega\'s omdat die deze foto waarderen op de sfeer die apart is, dat is hun subjectieve keuze, ze hoeven toch niet alleen op foto\'s te reageren die de puristen of perfectionisten horen te behagen? En wat zelfkritiek betreft, je moet eens weten hoe selectief ik ben mbt het plaatsen van foto\'s hier, heb daarom absoluut geen moeite met feit dat mijn horizon eens een keer paar mm te schuin ligt ... Verder \'sans rancune\' Gert.
avatar GertPaassen
Je wordt niet uitgekozen door collega fotografen maar door de redactie van vv en die pakken willekeurig wat zonder maar te kijken en vooral de laatste uploads. Zelf beschouw ik het niet als eer. Voor mij is dat als je er pas uitspringt en dat is bij willekeur niet.

Je doet maar wat je wilt met de tips over horizon rechtzetten of niet, maar probeer kritisch te zijn op je eigen werk. Kwaliteit is beter dan kwantiteit, 4 foto\'s [er dag of ong. 20 in de week.

mvrgr Gert
Erikneuteboom Erikneuteboom
Dank je Marijke.
MarijkeS MarijkeS
Mooi sfeervol plaatje VH met je ereplek.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Tja Gert, soms is een foto technisch wat minder maar straalt ie toch iets bijzonders uit dat collega fotografen hier waarderen. En het is weer eens wat anders dan een haarscherp shot dichtbij van een roofvogel of een prachtige macro van een libel ... speelt zeker mee hier.
avatar GertPaassen
Ik ben blij dat ik rechts woon want dan hou ik droge voeten, zo stroomt de zee leeg. En de zon is wat gecentreerd. verder geen onaardige foto maar daardoor had je van mij deze plek niet gekregen. Verder is die mooi. Hoop dat je er wat mee kunt.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Dank je Bruinekikker, zag overigens je Biesbosch foto met die paarden, ook zulke foto\'s gemaakt tijdens boottocht, altijd mooi om paarden zo puur in de natuur te zien (zoals die bijna 1000 in de Oostvaarderplassen, je gelooft je ogen niet).
bruinekikker bruinekikker
Mooi, ondanks de aantekening van jeanet1 !
Vr,gr.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt Ineke.

Attentie allemaal: teken svp de petitie tegen het oplaten van ballonen (hier op de website te vinden bij Acties), bvd!
avatar theoineke
Mooi gef.m.je ereplek
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt voor jullie enthousiasme (ook \'kritisch Jeanet\', haha). Leuk dat mijn moeite is beloond met een Ereplek, andere twee foto\'s uit de serie die ik maakte waren geschikt voor rubriek Prullenbak, je ziet daar de zon bijna uit het beeld schieten vanwege de harde wind ...
avatar Elsken
\"Geweldig\" mooi! Gefeliciteerd met de ere plek!
tometje tometje
prachtige foto van harte ere plaats.
avatar SanvanRij
Prachtige foto! Juist ook door de golven!
Jeanet1 Jeanet1
Dat is aan de horizon te zien, maar toch een ereplek, felicitatie
avatar CReuvers
Heel mooi, je \'ziet\' de windkracht.
Moreau Moreau
Prachtige opname!
Van harte gefeliciteerd met de ereplaats!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Vanavond maar niet naar strand van Kijkduin, voorspelling is windkracht 8-10 met kans op hagel en onweer!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Dank je Katinka, ik was 1 van de weinigen die op het strand bleef om foto\'s te maken .... nam thuis meteen een lekker bokbiertje om mijn dapperheid te vieren!
avatar Katinkal
Wow, prachtig, ik kan de storm voelen, Katinka (alleen op de wereld foto)
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's