Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Kattestaart - Planten (bloem, boom, mos, tuin) -

Kattestaart

daksaya daksaya
op 17-08-2015
Ik zie ze niet vaak zitten op bloemen. Deze libel ging even wel mooi zitten op een kattestaart. De kattestaart is een plant die bloeit met fel paarsgekleurde bloemen. De bloemen staan in een aar. In Nederland kennen we de grote en de kleine kattestaart. De plant is tweeslachtig. Dit betekent dat de bloemen zowel mannelijke als vrouwelijke onderdelen bevatten. De bloem is dus in staat om zichzelf te bestuiven. Dit heet zelfbestuiving. Kleine kattestaart is een eenjarige plant. Deze sterft na een jaar dus af. Grote kattestaart daarentegen is een vaste plant. De grote kattestaart wordt soms als een lastig onkruid ervaren omdat de wortelstokken op behoorlijke diepte onder de grond zitten. Kleurstoffen uit deze plant werden vroeger gebruikt om huiden van dieren te kleuren in de leerlooierij.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 2
bruinekikker bruinekikker
Bij mij groeit de Kattestaart in het moerasje...! Ook daar zit de Libel graag op. Voor mij meestal niet goed bereikbaar...:-)! Slimme beestjes zijn het...

Gr.hennyP.
petjoe petjoe
Prachtig Paul, Lineaeus zei ooit er bestaat geen onkruid , maar dat zijn planten die je niet in je tuin wilt hebben...... :-)
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's