de Pimpelmees

Evenals de Koolmees is de Pimpelmees eigenlijk een vogel van het bos. Hij heeft zich in heel Europa verbreid en volledig aangepast aan de menselijke omgeving. ( tuinen en parken ) Het is een standvogel die dus ook in de winter bij ons blijft. Als hij dicht bij de mens voldoende voedsel en geschikte nestplaats vindt, kun je genieten van zijn frivole capriolen. Ze eten graag spinnen, bladluizen, zaden en noten bessen, fruit en nectar. Als je de tijd neemt om hem een goed te observeren, zie je hoe schitterend zijn verenkleed is. Op de foto toont hij trots zijn koptekening… Het vrouwtje legt gemiddeld 10 witte, rood gespikkelde eitjes die door haar alleen in ongeveer 14 dagen worden uitgebroed. Ze wordt wel door het mannetje gevoerd.

  • 1x
  • 206
  • Pimpelmees
  • Cyanistes caeruleus
  • Vogels

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van kijken
kijken
Wat zijn ze toch mooi !!! en dan dat hemels blauw...ik hou van jou ....

Gr. Rika.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's