Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Haagse slechtvalk 2 - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) -

Haagse slechtvalk 2

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 13-06-2014
Den Haag Vanmorgen vloog er een torenvalk om de zusterflat van het Haagse ziekenhuis Leyenburg, luid krijsend, van haar nest naar voedsel en terug. Gelukkig had ik mijn compact camera met redelijke zoom bij me, bij deze foto heb ik maximaal ingezoomd (afstand was zo'n 100m). Maar ik wil er zeker weer heen met een grotere lens. Overigens zijn de duivenliefhebbers/bezitters niet blij met deze valk en nest want de valk doodt behoorlijk wat post - en sierduiven!

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 11
Erikneuteboom Erikneuteboom
Dank je Corine, mooi uitdaging maar dan moet die slechtvalk wel bij de flat blijven, ze maakt af en toe hele zoektochten voor voedsel.
avatar corineoste
Heel veel succes Erik, ik hoop dat het lukt!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Ik ga waarschijnlijk morgenochtend even kijken Beerke, hoop dat ie er weer is, zou prachtig zijn als ik wat plaatjes kon schieten die dichterbij zijn!
avatar beerke
Da\'s een leuke waarneming. Toch gaaf hoe ze zich kunnen aanpassen en dan een gebouw gebruiken om te broeden. In de polder hier zag ik laatst een torenvalk heel handig gebruik maken van de hoogspanningsmast bij de jacht:-)
Ben benieuwd of je haar weer ziet als je met je andere camera gaat.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Even tussen de Oranje euforie door .. leuke al die reacties en prettig om te weten dat Corine hier een paar zogenaamde kenners in Den Haag \'overruled\'! Ga dit weekend eens kijken met mijn Sony Cybershot + statief, met een beetje geluk moet ik toch eens in de richting komen van al die fraaie shots van roofvogels hier.
avatar corineoste
Hoor ik hier mijn naam vallen??? :-)
Dit is geen torenvalk, maar een slechtvalk, gaaf dat ze daar een nest hebben. Ze jagen voornamelijk op duiven en andere vogels en een torenvalk eet bijna alleen maar muizen.
Den Haag is toch wat te ver voor me!

groetjes, Corine
Heleend Heleend
Maar is dit wel een torenvalk?
femmynl femmynl
Prachtige ontdekking, toch mooi gefotografeerd met de compact camera.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Woont Corine in de omgeving van Den Haag?
petjoe petjoe
Snel Corine bellen !!

Groetjes Petjoe
avatar meeney
Aparte waarneming -Hier ieder jaar een nest in de torenspits tussen de kauwtjes, gek genoeg worden die niet aangevallen ook de jongen niet, duiven daarentegen .....
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's