Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Kauw - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) - Kauw

Kauw

avatar TheoTerwiel
op 18-04-2016
De kauw is één van de kleinste kraaiachtigen die in Nederland voorkomen. De vogel is behalve aan het formaat ook van andere kraaiachtigen te onderscheiden door het grijze achterhoofd, een relatief kleine snavel en de witte iris. Ook is de vogel goed te herkennen aan de typische roep die klinkt als kjack, kjack. De kauw leeft doorgaans in paren, maar vormen soms ook grote zwermen, vaak samen met andere kraaiachtigen. Het nest wordt gebouwd op schoorstenen of hoge gebouwen en is gemaakt van takken. De kauw is een sociale vogel, het mannetje en het vrouwtje leven ook buiten de broedtijd samen en blijven doorgaans hun hele leven bij elkaar. De kauw heeft zich net als veel andere kraaiachtigen goed aangepast aan de mens en komt dan ook in grote aantallen voor in steden. Vogelvisie.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 2
avatar JterHaar
Ik vind kauwtjes ook prachtig, maar inderdaad, als je voer voor de kleine vogeltjes hebt opgehangen/neergelegd, hebben ze dat in no time opgegeten (recht van de sterkste). Al hang je het in de heg, ze hebben het meteen door hahaha zo slim
bastet bastet
Weer een fraaie serie Theo. Heb een haat liefde verhouding met kauwen. Woon vlak achter een kerk en nu moet je oppassen om geen tak op je hoofd te krijgen en ze zijn ook zo ontzettend brutaal - ik voer de kleine vogeltjes zo stiekem mogelijk maar volgens mij zitten de kauwtjes met verrekijkers op het dak en de toren van de kerk want in no time is alles verzwolgen door hen.

Gr. Erie
Laad meer reacties