Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Lepelaars 2 - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) -

Lepelaars 2

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 16-06-2014
De Uithof Den Haag Afgelopen zondagmiddag ging ik naar het Haagse natuurgebied De Uithof om het Schotse Hooglandertje Jari te bezoeken. Tot mijn grote verrassing zag ik onderweg bij een meer ineens vier witte vogels. Ik dacht eerst dat het ooievaars waren maar nadat ik had ingezoomd met mijn camera zag ik dat het lepelaars waren, wat een sensatie! Een man die mij zag fotograferen zei dat hij hier in 10 jaar nog geen lepelaars had gezien, ondanks frequente bezoeken. Een geweldige ervaring dus, mede omdat ik al een tijdje kijk op Internet waar ik lepelaars in Nederland kan fotograferen in de pure natuur.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
Erikneuteboom Erikneuteboom
Nou Beerke, hier speelt toeval een zeer grote rol want ten eerste waren er nog nooit lepelaars gesignaleerd in De Uithof en ten tweede liep ik naar het meer met de lepelaars omdat mijn doel Hooglandertje Jari even niet was te vinden ...
avatar beerke
Ja hoe gaaf is dat he die verrassingen in de natuur! En vier nog wel! Heel tof!
(Ik had er vorige week ook eentje gespot totaal onverwachts ergens maar hij was te ver weg en met te veel tegenlicht om goed foto\'s te maken maar dat mocht de pret niet drukken!:-) Was ook m\'n eerste die ik zag:-))
Erikneuteboom Erikneuteboom
Ja Gijs, was bijzonder opwindende verrassing! Jari zat lekker bij het hek in de zon, met ma en tante er vlakbij, groeit behoorlijk.
avatar meeney
Zou denken dat jij de Uithof op je duimpje kent en toch nog een verrassing voor je ! Mooie serie, gr. Gijs
P.s en Jari ?
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's