Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

OehOe - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) - oehoe

OehOe

avatar jansgoozen
op 07-08-2013
foto van vanmorgen ons rondje lauwersmeer Orde : Uilen (Strigiformes) Familie : Uilen (Strigidae) Lengte : 59 tot 73 cm Geluid : © ETI BioInformatics, SoortenBank.nl Spanwijdte : 140 tot 170 cm Biotoop : Gebergte Loofbossen Naaldbossen Toelichting Periode : Zeldzaam Toelichting Aantal broedparen : Enkele paren Toename of afname : Lichte toename Kenmerken Het verenkleed is bruin met donkere vlekken De kop is erg breed en bevindt zich gelijk boven het lichaam Op de kop bevinden zich twee opvallende oorpluimen De ogen zijn groot en geel of oranje van kleur Om de ogen bevindt zich een krans van veertjes De vleugels zijn breed, lang en afgerond Omschrijving De oehoe is een zeer grote uil met een indrukwekkende gestalte. De grootte weet de vogel te benadrukken door de veren van de vleugels als een waaier op te zetten. De meeste voedselconcurrenten worden dan ook zonder veel problemen uit het territorium verjaagd. De roep van de oehoe is een oehoe dat op grote afstand te horen is. Aan deze roep heeft de vogel zijn naam te danken. De oehoe is actief tijdens de schemering, maar vooral ook 's nachts. Vanaf een zitpost of een zoekvlucht wordt gejaagd op een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogels. In Europa is de oehoe de laatste decennia sterk achteruit gegaan. Mede dankzij grootschalige herintroductieprojecten in met name Duitsland herstelt de soort zich tegenwoordig weer. In Nederland broedt de vogel weer in zeer kleine getallen in het zuiden van Limburg. gr Jansfotografie

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
avatar geugjesmarianne
past niet helemaal in het rondje Lauwersmeer dus. Laten we zeggen dat de natuurlijke habitat van de Oehoe er meestal iets anders uitziet. Een indrukwekkende foto van een indrukwekkende vogel!
avatar Willem59
Die van jou is ook prima Jannes als ik het had geweten had ik die van mij hier niet geplaatst. haal hem wel weer weg.
avatar geugjesRia
Super! Die hebben jullie allebei goed op de plaat!
Wat geweldig om die vast te kunnen leggen. Vanaf 1 november hoop ik wat vaker in de buurt te zijn.. Ik mis jullie gebied nu al!!Ik meld me wel bij jullie!
tometje tometje
hele mooie waarneming .
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's