Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

onmogelijke ijsvogel VIII - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) -

onmogelijke ijsvogel VIII

foelyzip foelyzip
op 09-02-2013
mijn onmogelijke ijsvogel......speelt nog steeds een spelletje met mijn diafragma...helaas, maar op het eind van de winter worden we nog vrienden.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 8
avatar Lindaloes
Gaat je vast wel lukken.
Succes.
tometje tometje
mooi waarneming super.
foelyzip foelyzip
Het mooie en ook het bijzondere aan deze waarneming is de niche waar deze soort zich in deze regio ophoudt. Op het snijvlak van afzettingsklei en zandige grond, dus benoorden Den Bosch in het begin van het rivierengebied ( Maas) en Brabantse dekzandgronden, daar kom je dus ook mits goed landschap en waterbeheer, ook bijzondere libelensoorten en vlinders tegen. Hoe specifieker het water en landschapsbeheer... hoe divers de biodiversiteit en dat geldt ook voor de zoogdieren. Een verval van 20 centimeter in waterbeheer...taludbeheersmaatreglen langs de onbekende ecologische zones van jawel een A-2, de drukste autoweg in Nederland...laten een ongekende biodiversiteit zien.... nu nog fotografisch!!!!
avatar geugjesmarianne
hou vol...eens gaat het je lukken!!
foelyzip foelyzip
bedankt voor de reacties,als ik straks wat beschutting heb van het eerste groen aan de bomen, kom ik mijn ijsvogel elke dag tegen....want zijn tafeltje is elke dag gedekt met honderden visjes, die deze watergang gebruiken om te groeien.... het verval ter plaatse is ongeveer 20 centimeter, snel stromend water....helder met een zandige bodem ongeveer 40 cm diep...( zeg maar een beekje) en dat is niet te versmaden voor deze ijsvogel.
avatar agnes1958
Mooi, je hebt deze ijsvogel in ieder geval al vast mogen leggen!

Voor mij nog een harte wens
succes en veel geluk met de volgende pogingen,

hg agnes
avatar karelbuitenkamp
als je een beetje weet waar het territorium is van deze ijsvogel heb je kans dat je binnenkort wel betere foto s kunt maken misschien Foelyzip.
en je hebt um nu al dus met lege handen sta je niet .

mvg karel.
avatar joanne
En zo is dat!!
gr joanne
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's