Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Oproep: Stop de nieuwe Natuurwet, teken de petitie!!!   - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) - Smient (m)

Oproep: Stop de nieuwe Natuurwet, teken de petitie!!!

kanjer kanjer
op 13-11-2011
De wet natuur, die staatssecretaris Henk Bleker in het voorjaar van 2012 wil indienen bij de Tweede Kamer, gaat onze vogels veel slechter beschermen dan de huidige wetgeving. Wat verandert er: Smienten en ganzen komen op de jachtlijst. Verstoring van vogels en natuurgebieden zal toenemen. Beschermde natuurmonumenten worden opgeheven Het Rijk schuift de verantwoordelijkheid naar provincies. Het natuurbeschermingsbeleid raakt hierdoor versnipperd en ondergefinancierd. Protesteer tegen deze nieuwe natuurwet! Dat kan tot 18 november 2011, kijk op de homepage van Vroege Vogels, onder het kopje:"Een rampzalig wetsontwerp" en teken de petitie!!! Wij kunnen toch niet toestaan dat o.a deze prachige vrolijke Smientjes afgeknald gaan worden!!!

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 3
Hennepen Hennepen
\'k Had al een reactie gestuurd, maar het kan nog een paar dagen, dus goed om het nog eens extra onder de aandacht te brengen! schieten doe je met een camera, niet met een geweer!!! mooi geschoten, deze foto\'s!
kanjer kanjer
Geweldig, dank Marian!!!
avatar MarianClaasen
Helemaal eens. We kunnen niet toestaan dat onze prachtvogels, herten en wat Bleker verder allemaal heeft bedacht laten afschieten. De wet heeft nog veel meer naars in petto dus ik heb inmiddels een reactie gestuurd. Goed dat je er aandacht voor vraagt hier! Prachtfoto ook.
Laad meer reacties