Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Proberen  - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) - Houtduif

Proberen

Riekev. Riekev.
op 03-05-2013
Proberen om toch op te vliegen, dat lukte niet.... fladderde, kwam als een eend in het water terecht. De bladhark gehaald en voer...niks van dat alles. Ik heb zelf ook een duif vandaar dat het me zo raakte!

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 8
Hennepen Hennepen
Mocht het nog eens gebeuren, dan de camera maar even in de wacht zetten.
Je ziet het ook aan bepaalde beelden in het nieuws, beroepsdeformatie... helemaal in de ban van het vastleggen zonder er bij stil te staan wat er op dat moment gaande is.
Of het nu om een mens of om een dier gaat, dat maakt in wezen geen verschil (al denken veel mensen daar totaal anders over).
Het gaat om het moment zelf en wat je dan doet.
Jij zag een mooie veren hals, toen ik begon met het maken van macrofoto\'s zag ik tot in detail hoe gevangen insecten etc. worstelden om los te komen.
Ik vond het zielig en wreed en ik \'redde\' ze dan ook als het mogelijk was.
Tot ik zag dat wat ik deed pas echt zielig en wreed was: ik pakte \'de wrede belager\' het voedsel af...zo is het met alles waar passie en/of emotie (en angst, egoisme of onverschilligheid) aan te pas komt.
Dat kan een tunnelvisie opleveren.
Maar goed, zo leren we elke dag weer bij...een heel fijn weekend!
avatar geugjesRia
Jij ook een goed wekend!!
Ik was misschien een beetje kort door de bocht.. maar ik zie \'m zo worstelen en zou hem wel willen helpen.. maar misschien wel beter zo, omdat deze al zo ziek was.. Ben zelf een keer (heel lang geleden) in een kanaal gesprongen om een spreeuw te helpen van de verdrinkingsdood.. heb nog voorzichtig het water uit zijn longetjes weten te drukken.. was echter te laat.. (de afstand was te groot geweest-ik was een jaar of 14.. maar vergeet dat nooit.. daarom.. zo dicht bij de kant zeker.. denk ik: help dat beessie.. maar hij was immers al stervende...
met vriendelijke groet,

Ria
Riekev. Riekev.
Ik dank jullie allen als dierenvrienden, dat merk ik wel aan de reacties!

Met een goed weekend voor de boeg!
Riekev. Riekev.
Hij worstelde om op de stoep te komen, met mijn handen vond ik niks...wie weet...de bladhark eronder dat ging prima! Om zijn mooie veren hals, heb ik een foto gemaakt, het moment, is dan niet iets waar je aan denkt, het ging inderdaad heel gauw! Als ik niks gedaan had, had ik hem even later zien drijven, misschien.....
Hennepen Hennepen
Heftig! Ria bedoelt natuurlijk dat dit geen moment was om een foto te maken, maar dat duurde vast maar heel even.
Misschien langdurig verkeerd voedsel gegeten, je weet het niet.
Ook een duif kan \'gewoon\' ziek worden.
Het ging je zo te lezen echt aan je hart, ook dit is onderdeel van de natuur.
Anthea Anthea
Je hebt gedaan wat je kon, dus daar ligt het niet aan, misschien door een kat of zoiets.
Maar helaas, zo gaat dat Rieke!
Ik wens jou een fijn weekend toe!


L.gr van
Riekev. Riekev.
Dat heb ik gedaan door hem uit het water te halen en op de stoep te leggen....hij kon niet op zijn poten staan, dat zag ik als eerste al! Deze duif was doodziek, normaal vliegt hij toch omhoog? Ik heb gedaan wat ik kon hoor, Ria.
Er is ook voor een duif een tijd van komen en van gaan. Ik ben bij hem gebleven tot het laatst! Meer kan je toch niet doen?
avatar geugjesRia
Kon je hem niet redden.. i.p.v. te fotograferen?
Laad meer reacties