Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

roofvogel in de tuin - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) -

roofvogel in de tuin

avatar clohela
op 28-01-2012
vrijdag 28 januari , 's middags zag ik opeens een vogel op de grond in de tuin zitten. De eerste gedachte was `een duif´, maar toen het zijn kop omdraaide zag ik een roofvogel. Kon snel het fototoestel pakken en door het raam heen gefotografeerd. Bij familie en kennissen gevraagd wat het was, kreeg verschillende antwoorden: torenvalk, blauwe kiekendief, smelleken, sperwer. Ben zelf maar eens gaan vergelijken met de site van birdpix en kom zelf uit op een sperwer. Het had trouwens geen prooi zag ik bij het wegvliegen. Dus graag een oordeel van een echte deskundige.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 2
avatar agnes1958
Mooie waarneming in tuin/ pracht opname.
Ben geen deskundige, maar weet dat dit een sperwer is. Heb ze zelf ook regelmatig in de tuin,met of zonder prooi, soms met goed geluk ook een opname kunnen maken. Mijn eerste foto is vlgs mij van een sperwer in de seringenboom.

gr Agnes.
avatar silkekruk
Beste Clohela,
Op deze foto staat inderdaad een Sperwer. Accipiter nisus. Aan de rossige keel kun je ook nog zien dat het op een mannetje gaat. Waarschijnlijk heeft hij geprobeert een vogeltje in uw tuin te vangen maar lang niet elke poging heeft succes. Dus zonder prooi weg vliegen zegt wat dat betreft niet veel. Mooie vogel! En mooie foto!
Laad meer reacties