Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

torenvalk 2012 - Vogels (ijsvogel, koolmees, vink) -

torenvalk 2012

avatar dick-dordrecht
op 02-03-2012

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 8
avatar dick-dordrecht
dank je nella en l degraaf
avatar I.deGraaff
Jeetje wat een pracht verhaal en avontuur.
avatar Nella#
Wat een fantastisch verhaal, Dick! Ik vind dat je heel veel meemaakt daar waar jij altijd bent. Geweldig lijkt me dit. Meneer ziet er ook niet helemaal fris uit, maar misschien heeft ook hij wel liggen rollebollen :-) Wat een genot om naar te kijken dit alles, super!
avatar dick-dordrecht
schiet mij iets te binnen nella.op het weiland was het erg druk...3/4 velduilen,blauwe kiekendieven(man en vrouw)buizerds(heb zelfs een foto die helaas niet echt mooi is maar waarop 3 buizerd in het weiland te zien zijn) en enkele torenvalkjes
op een gegeven moment zagen we een valkje aan komen vliegen met een muis in de poten en hij vloog naar het hek.toen in eens kwam er een uil aan vliegen recht op het valkje af en probeerde de muis van hem af te pakken!!!!
als een gek rende ik er heen want dat moest natuurlijk op de foto en op ongeveer een meter of 10 hoorde afstand ik een hoop gepiep maar wist niet of het van de uil af kwam of het valkje
toen ik nog iets dichterbij was zag ik ze beiden over het gras rollen en vlug richte ik de camera er op maar helaas....de uil ging er vandoor met de muis van de valk en de valk keek mij even aan en ging er ook vandoor
nu zou het mischien kunnen dat dit het betreffende valkje is wat met de velduil ruzie had en dat daarom hij er zo uit ziet??
dick
ps..toen ik dit later aan een vrouw vertelde zij ze dat een dag terug het net andersom was en een torenvalkje er met de buit van een velduil vandoor ging !!
avatar Nella#
Maar ik vind het wel super gave foto\'s, hoor Dick.
avatar Nella#
Ja, maar het ziet er zo verfomfaaid uit. Of is dat wellicht vocht, zit ik me net te bedenken? Misschien net op jacht geweest en in het natte gras gedoken.
avatar dick-dordrecht
denkt het niet nella want zo te zien zitten ze nog prima in hun verenkleed
avatar Nella#
Mooie opnames, Dick. Zijn ze in de rui?
Laad meer reacties