Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Bronstresultaat. - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

Bronstresultaat.

avatar risseeuw
op 12-10-2016
De bronst der edelherten loopt ten einde. Op wat nabronst na veroorzaakt door een laat bronstige hinde of een die de eerste keer nog niet beslagen is en waar de bijherten die tijdens de hoogbronst niet of nauwelijks de kans kregen nu wel hun kans grijpen keert de rust onder het kaalwild langzaam terug. Zeker voor de kalveren een enerverende en verwarrende tijd al dat bronstgedoe. De herten verlaten nu een voor een de bronstplaatsen en keren langzaam terug naar hun winterinstanden en sluiten zich weer aan tot de herenroedels om nog wat bij te vreten en uit te rusten. De grote kaalwildroedels voor en tijdens de bronst gevormd vallen weer uiteen in de vertrouwde familieroedels onder leiding van hun vertrouwde leidhinde om zo de winter in te gaan.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
Jeanet1 Jeanet1
Mooie foto, goede info!
Anthea Anthea
Mooie info bij een prachtige opname.
Volgens mij bent u een boswachter of iets dergelijks want u spreekt als een ervaren natuurman!

V.gr van
avatar MarijkeKemps
De bronst heb ik aan de andere kant van de Elsberg aanschouwd nl. aan de Tunnekesweg. Een aanrader voor volgend jaar (?).
avatar MarijkeKemps
Mooi beschreven. Ik heb gisteren voor het eerst burlende herten gezien en gehoord. Ondanks het bewolkte weer ben ik toch naar de Rheder Worth-Rheder heide gegaan. Een jongeman (uit Rotterdam) stond er al vanaf 14.00 uur. En.....wij hebben een priv├ęschouwspel gehad. De filmpjes zijn wat beter dan de foto's, maar het was een mooie ervaring dit mee te maken. Zelfs het gekletter van de geweien van 2 vechtende mannetjes was goed te horen.
Marijke
janjoost janjoost
Da's Mooi Man
Laad meer reacties