Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Bronstverstoring. - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

Bronstverstoring.

avatar risseeuw
op 10-10-2016
Deelerwoud, Kleine heide een van de grotere bronstarena's op de Veluwe. Ondanks het feit dat natuurmonumenten op hun site extra aandacht besteed dat er in de bronstperiode een aantal paden zijn afgesloten, ondanks het feit dat deze paden met een slagboom worden afgesloten, ondanks het feit dat dit wordt aangegeven door goed zichtbare en leesbare borden en ondanks het feit dat deze mensen werden aangesproken dat dit pad verboden toegang was op dat tijdstip en dat er zich al edelherten in de bosrand bevonden was dit niet voldoende om deze mensen er van te weerhouden om dit pad te betreden. Helaas waren zij niet de enige die dag met als gevolg dat een groot aantal mensen die zich wel aan deze regels hielden deze avond geen bronstactiviteiten meer te zien kregen en vaak van verre komend gefrustreerd naar huis terug keerden.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
janjoost janjoost
Opzichtig ! ook nog ... Hoe kan 't ...
ladylove40 ladylove40
Och ja, er zijn altijd mensen, 'natuurliefhebbers' die zo goed weten hoe 't moet. Not.
Vreselijk. Lieve groet, Marjon
avatar MarijkeKemps
Herstel; .........maar hopelijk zijn ze alsnog door de boswachters.........
avatar MarijkeKemps
Ik heb op dit pad ook wandelaars gezien (vanaf de andere kant van de kleine heide) en dat is inderdaad ergerlijk. Bovendien droegen ze ook nog zeer kleurrijke kleding. Het is een schrale troost, maar hopelijk zijn alsnog ze door de boswachters van Natuurmonumenten 'gesnapt' en beboet. Op de Rheder Worth-Rheder heide schijnt nog wat bronstactiviteit te zijn dus ik ga morgen, als het niet te bewolkt is, nog even een kijkje nemen.
tinyvdmeer tinyvdmeer
Er zullen altijd eigenwijze mensen zijn die vinden dat verbodsborden niet voor hen gelden. Die gewoon hun eigen zin doordrijven, ook al gaat dat ten koste van anderen.
Laad meer reacties