Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Gewei opzij ... - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

Gewei opzij ...

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 22-06-2014
Amsterdamse Waterleiding Duinen Volgens mij is dit de baas in de kudde damherten, hij was veruit het grootste mannetje met het grootste gewei hoewel hi nog relatief jong lijkt.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 4
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt Risseeuw en ... ik zat er als leek toch goed bij met mijn schatting, haha!
avatar risseeuw
Hoi erik, Het \"aanspreken\" van roodwild is niet een van de meest eenvoudige zaken, zelfs heel ervaren mensen op dit gebied zitten er wel eens naast, het is wel een leuke bezigheid en levert vaak leuke discussies op als je aan de hand van een foto of \"live\" in het veld de leeftijdsbepaling van een hert of hinde doet. Dacht zelf 4 a 5 jaar bij dit hert.
Mooie serie daar gemaakt in de AWD!!!
Erikneuteboom Erikneuteboom
Ik bedoel natuurlijk dat hij relatief jong is in vergelijking met de grote bazen, die met de grote geweien. Ik zou schatten (met mijn te verwaarlozen kennis van herten) dat dit hert minstens 3-5 jaar is, gezien zijn meer ontwikkelde gewei?
avatar risseeuw
Wat is jong Erik, gezien het feit dat de stangen van dit gewei al behoorlijk aan de zijkanten van de schedel staan en ook aan het bastgewei al te zien is dat het hert een schoffelgewei aan het schuiven is duidt er toch wel op dat het in ieder geval geen jong hert meer is.
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's