Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

HetAardhuis4 - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

HetAardhuis4

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 09-07-2014
Vanuit de Observatiehut van het Veluwse Aardhuis kon ik deze foto nemen van een kudde herten, van die met het harp gewei heb ik gisteren een close up geplaatst. Mooi om te zien hoe veel herten kwamen en gingen, met veel verschillende vachten en gewei, ook jonkies waren erbij (zie foto Veluwe serie van gisteren en eergisteren).

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 6
avatar meeney
Mooi, zoveel en apart dat harp gewei ! Die staat er
zo alert bij te kijken.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Femmynl nog bedankt voor je compliment!
Ronald, gids Jos was erg enthousiast over de burlen periode, wil dat zeker een keer meemaken, misschien wel in Aardhuis ..
avatar risseeuw
Dit is ook niet zo erg, mooie manier om het publiek kennis te laten maken met grofwild op de Veluwe in een verder heel natuurlijke omgeving. Ook voor fotografen een hele leuke stek.
Tip, er vind hier in september/oktober ook heel gewoon bronstactiviteit plaats.

groeten Ronald.
Erikneuteboom Erikneuteboom
Leuk verhaal Ronald en ... understatement als je schrijft dat het gedrag van de herten een beetje geconditioneerd wordt door voeren op vaste tijden maar op die manier kunnen we wel mooie momenten beleven. Over conditioneren gesproken, de wilde zwijnen zijn al geconditioneerd bij het horen van de auto van de gidsen, stormen met de hele groep erop af, grappig gezicht, de baas voorop en al die biggetjes in een rij er achteraan!
avatar risseeuw
leuk om te zien dat die spitser nog gewoon bij een kaalwildroedeltje loopt, misschien dat moeder dit jaar geen kalf heeft gezet en hem daarom nog niet verstoten heeft, we noemen dit ook wel eens moederskindjes. Gedrag van de herten wordt hier natuurlijk wel een beetje geconditioneerd doordat er op een vaste tijd gevoerd wordt.
femmynl femmynl
Mooi plaatje van de kudde!
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's