Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

jonge haas - Zoogdieren (bever, vos, muis) - haas

jonge haas

avatar Katinkal
op 03-06-2013
Vrijdagavond 31 mei, na en paar uur vruchteloos zoeken van mijn eerder gescoute dierenmodellen en wachten tot de beloofde lichte bewolking zou komen en hopend dat de koude wind, waar ik niet op gekleed was zou afnemen, werd ik toch nog beloond op een eerder bezochte plek: Achtergeest in Alkmaar, waar grauwe ganzen hun jongen groot brengen. Er blijkt ook een familie haas te wonen. Een groot volwassen dier (vast de moeder denk ik zo maar) en zeker twee jonge hazen heb ik er gezien die avond. Op de foto: één van de jonge hazen. Erg schuw was deze niet. Ik zat zonder tent op een krukje, met mijn onderlijf achter een struik, koffie te drinken. Deze jonge haas kwam mij van bijzonder dicht bij bekijken, bleef een beetje rondhangen en ging toen naar een groter veld de andere hazen opzoeken.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 2
avatar Madeliefenleed
Bedankt voor het compliment! Ik was zelf erg verrast door de hazen. Tijdens het fietsen was ik even gestopt om water te drinken en te kijken of er nog wat te kieken was en toen zag ik de aankomen. Meteen schieten en thuisgekomen bleken de foto\'s heel mooi geworden. Dat viel me mee want het was toch op een flinke afstand.
Maar u houdt dus ook van hazen, ze zijn ook prachtig en bij deze haas is duidelijk het geduld beloont.
avatar geugjesRia
Wat een pracht van een foto.. gelukkig werd je geduld beloond.. mogelijk moet je maar niet vertellen waar je de ganzen hebt gezien volgende keer.. het vergassen is begonnen...
Laad meer reacties