Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

jonge rat - Zoogdieren (bever, vos, muis) - rat

jonge rat

avatar Katinkal
op 16-04-2012
Ergens in Noord-Holland: Er woont van alles in de tuin van mijn ouders: o.a. slakken, vele insecten, diverse vogels, kleine en grote, waaronder echtpaar eksters, echtpaar houtduiven, verder wonen in de tuin konijnen, muisjes en ook een familie rat. Je zou haast denken dat het een reuze tuin is, maar dat valt wel mee. Er staat wel een grote conifeer in de tuin en achter in de tuin is een vijver, er staan ook flinke struiken in en de tuin is niet zo netjes, dat zal wel helpen. Ondanks alle dieren zitten er straks gewoon bloemen aan de planten en kun je rustig op het gras een boekje lezen. Op de foto een jonge rat, waarschijnlijk een kind van vorig jaar.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 3
avatar geugjesRia
prachtige foto! Van Harte!
Hennepen Hennepen
Prachtige opname! het zal voor veel mensen eng en griezelig zijn om een familie rat in de tuin te hebben, omdat de eerste gedachte is dat ze ziekten overbrengen.
Buren zullen hier vast ook niet blij mee zijn, maar inzichten veranderen meestal langzaam.
Het lijkt me wel een probleem als de familie rat steeds uitgebreider wordt.
Feit is in ieder geval wel dat een nette tuin vaak juist helemaal niet zo netjes is, dat maakt heel veel leven kapot.
kijken kijken
Dank voor je reactie op het -zielig barnsteenslakje-Het is juist belangrijk dat je een \"ruige\" tuin hebt,dat is een prachtige biotoop voor veel dieren insecten, vogels kikkers, vlinders enz .enz.Hoe voller hoe beter om te schuilen.De foto is heel mooi gelukt van de rat!gr.Rika.
Laad meer reacties