Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Oppassen !!! - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

Oppassen !!!

avatar risseeuw
op 23-04-2015
Het is weer zover, de eerste slachtoffers zijn weer gevallen onder de hoogdrachtige reegeiten zie artikel op VV. over een maand worden de eerste ree en hertenkalveren weer geboren en op de Veluwe wemelt het alweer van de biggen terwijl een tweede geboortegolf er al aan zit te komen door de zachte winter en rijke mast zullen de overloperzeugjes ook werpen in mei en juni. Ook in andere gebieden zijn al meldingen gemaakt van doodgebeten en verscheurde reegeiten. ook honden zijn al zwaar verwond door wilde zwijnen, dus hondenbezitters houdt uw hond aan de lijn in gebieden waar dit moet.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 3
Erikneuteboom Erikneuteboom
Goede actie Ronald! Niet zelden gedragen hondenbezitters zich bijna sociopatisch door agressieve honden niet aan te lijnen, in Katwijk is onlangs een Labrador door zes honden doodgebeten omdat baasje ze niet had aangelijnd, ze vielen als een dodelijke roedel deze arme hond aan ... Voel pijn van binnen als in denk aan dat arme reetje als slachtoffer van een niet aangelijnde hond, aanpakken die handel!
avatar risseeuw
Wanneer ik bij mij in de buurt wandel heb ik altijd telefoonnummers van desbetreffende terreinbeheerders paraat ervaring heeft mij helaas geleerd dat aanspreken van bepaalde hondenbezitters die hun hond los hebben lopen vaak ontaard in hele onprettige gesprekken. (understatement)
femmynl femmynl
Goed dat jij hier aandacht aan besteed!
In de broedgebieden staan ook waarschuwingsborden maar de Baasjes laten de honden nog vaak los lopen!
Laad meer reacties