Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

Overleven ... - Zoogdieren (bever, vos, muis) -

Overleven ...

Erikneuteboom Erikneuteboom
op 14-06-2016
... in de Oostvaarderplassen, kijken naar dit Konik paard en omgeving zegt genoeg!

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
Erikneuteboom Erikneuteboom
Erie, ik denk dat die man praat vanuit hele andere belangen, triest!
bastet bastet
Is die boswachter dan al die verschrikkelijke beelden waar iedereen zo verontwaardigd over was vergeten ??
Ik niet en nooit !
Erikneuteboom Erikneuteboom
Bedankt voor jullie reacties.
Nav de opmerking van Ronald (Risseeuw) heb ik even op Google gezocht, vond dit bericht op de website Staatsbosbeheer Oosvaardersplassen, van de boswachter:

Populaties
Afgelopen twee jaar was er sprake van een scherpe daling in het aantal dieren. Dit jaar is er door het lage sterftecijfer een lichte stijging. De aantallen lijken zich aan te passen aan de continue veranderingen in het landschap van het gebied. De aard en de grootte van het gebied bepalen hoeveel wilde dieren in het natuurgebied kunnen leven. De populaties passen zich op een natuurlijke manier aan het gebied aan. Bovendien is de opbouw en leeftijd van de populatie van belang voor de groei of krimp van een populatie.

Afschotprotocol
Het afschotprotocol ‘vroeg reactief beheer’ betekent, dat als een dier in een mindere conditie komt, en het aannemelijk is gezien de omgevingsomstandigheden dat het de winter niet zal overleven, het dier wordt afgeschoten. Bij de omgevingsomstandigheden wordt onder andere gekeken naar beschutting, voedsel en weersomstandigheden.

Hans Breeveld

Ik ben het niet eens met de constatering dat de populatie zich aanpast aan de omgeving. Want volgens mij is de natuurlijke drang tot paren veel groter dan de omgeving qua populatie aankan qua aanwas, hierdoor is de boel daar zo kaalgevreten en lopen er zoveel graatmagere dieren rond ... ?
Mvg,
Erik Neuteboom
janjoost janjoost
Toch mooi overleefd, deze kanjer.
avatar risseeuw
Het viel wel mee dit jaar, dankzij het ontbreken van een winter vielen er in de periode 1-12-2015 tot 30-4-216 "slechtst" 317 dode konikspaardjes te tellen. 273 door de kogel en 44 een natuurlijke dood.
Laad meer reacties

Meer van deze fotograaf

meer foto's