Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

padversperring - Zoogdieren (bever, vos, muis) - damhert

padversperring

avatar MarijkeKemps
op 15-09-2016
Al wandelend door het bosrijke gedeelte van het Deelerwoud naderde ik een damhert dat midden op het pad lag.Tijdens het fotograferen kreeg ze mij in de gaten. In eerste instantie bleef ze liggen, maar daarna stond ze op en wist eigenlijk niet goed wat ze moest doen. Ik heb zo'n 2 min. gefilmd en al die tijd keek ze mij regelmatig aan, wilde zich wassen, maar keek meteen weer mijn kant op, draaide wat. Ook stampte ze vaak met één poot op de grond. Dit heb ik ook bij andere dieren waargenomen, wanneer ze de situatie niet vertrouwen. Uiteindelijk liep ze in langzame tred het bos in. In dit stuk bos heb ik de nodige damherten en een edelhertfamilie gezien. Waarschijnlijk hebben ze dit gedeelte gekozen ter verkoeling.

Indien je wilt reageren moet je inloggen.

Aantal reacties 5
avatar risseeuw
Leuke plaat van deze hinde die volkomen op haar gemak lijkt, alhoewel er nu op het Deelerwoud al 15 jaar niet meer gejaagd wordt en er nu een generatie dammetjes loopt die dus in feite 'jachtvrij' zijn geboren hebben ze toch een natuurlijke schuwheid behouden.
het stampen is een karakteristiek gedragskenmerk en leuk om te zien.

Groeten Ronald.
bastet bastet
Geweldige ontmoeting en mooie foto's ervan !

Vr.gr. Erie
avatar Barky
Mooi vastgelegd Marijke!
avatar MarijkeKemps
Al wandelend door het bosrijke gedeelte van het Deelerwoud naderde ik een damhert dat midden op het pad lag. Tijdens het fotograferen kreeg ze mij in de gaten. In eerste instantie bleef ze liggen, maar daarna stond ze op en wist eigenlijk niet goed wat ze moest doen. Ik heb zo'n 2 min. gefilmd en al die tijd keek ze mij regelmatig aan, wilde zich wassen, maar keek meteen weer mijn kant op, draaide wat. Ook stampte ze regelmatig met één poot op de grond. Dit heb ik ook bij andere dieren waargenomen, wanneer ze de situatie niet vertrouwen. Uiteindelijk liep ze in langzame tred het bos in. In dit stuk bos heb ik de nodige damherten en een edelhertfamilie gezien. Waarschijnlijk hebben ze dit gedeelte gekozen ter verkoeling.
ladylove40 ladylove40
Prachtige versperring :) Mooie plaat.
Lieve groet, Marjon
Laad meer reacties