geen news_id ingevoerd

Reacties

In mijn tuin staat sinds 1974 een prachtige kastanjeboom, die zich al enkele keren van de bloederziekte heeft hersteld. De bomenexpert van de Gemeente Drimmelen is er een paar keer bij geweest en heeft deze conclusie getrokken. Als het een jonge boom was geweest, zou die volgens hem het loodje hebben gelegd, maar deze had zich hersteld.

Het vreemde is dat deze minister kennelijk hiermee haar gang kan gaan, ondanks alle bewijzen dat het slecht is voor de luchtkwaliteit, stiltegebrek, enz., ondanks internationale afspraken over co2 uitstoot, ondanks alle protesten, ondanks alle bewijzen dat je hiermee niet sneller op je bestemming bent en -nog moeilijker te begrijpen van de regering- ondanks het feit dat alle ministeries moeten bezuinigen en dat aan deze volstrekt overbodige maatregel heel veel geld mag worden uitgegeven.
Ik ken wel betere uitgaven aan de wegen (laat ze het me maar vragen).

(We hebben het hier over Nederland.)
Verhongeren en ziektes zijn betreurenswaardig, maar het is de natuurlijke manier om te zorgen dat de sterksten overleven. ( achter elk hek zal overpopulatie en dus honger ontstaan)Natuurlijke vijanden houden diersoorten sterk door alleen de zieke en zwakke dieren als prooi te nemen. (Helaas is ons kikkerlandje te klein voor natuurlijke vijanden en zullen deze natuurlijke vijanden ook nooit geen kans van slagen hebben)Maar jagers doden ieder dier dat op hun pad komt of waarvan het hoofd mooi staat boven de open haard, terwijl er meestal juist grote en gezonde dieren nodig zijn om de populatie sterk te houden. (Grote en gezonde dieren zijn de laatste dieren die beheerd zullen worden en dus zijn ook niet de dieren die zomaar boven de open haard komen te hangen)Jagen schept de ideale omstandigheden voor overpopulatie. Na het jachtseizoen leidt de abrupte afname van het aantal dieren tot minder competitie onder de overlevenden en resulteert in een hoger geboortecijfer.( Hier zou ik wel graag meer op waarheid beruste informatie willen lezen)Als we echt bezorgd waren om dieren niet van de honger te laten omkomen, zouden we ze niet bejagen maar maatregelen nemen om de vruchtbaarheid te verminderen. We zouden ook wolven, bergleeuwen, coyotes en andere roofdieren in stand houden.( hoe denken we dit te gaan doen?) Ironisch genoeg worden veel hertenkuddes en fazantenpopulaties waarop jagers kunnen schieten juist gemanipuleerd om meer nakomelingen te krijgen.( hierover maak je me wel erg nieuwsgierig hoe dit kan .Verder leven herten in roedels en paarden en koeien in kuddes maar dat is maar bijzaak.)
Volgens mij staat hier wel erg veel onzin geschreven .
Verder wil ik voor de goede orde even toevoegen dat ik geen jager ben maar wel iemand die zeer betrokken is met onze natuur en de daarin levende dieren.

http://www.peta.nl/camp-wild.asp

Verhongeren en ziektes zijn betreurenswaardig, maar het is de natuurlijke manier om te zorgen dat de sterksten overleven. Natuurlijke vijanden houden diersoorten sterk door alleen de zieke en zwakke dieren als prooi te nemen. Maar jagers doden ieder dier dat op hun pad komt of waarvan het hoofd mooi staat boven de open haard, terwijl er meestal juist grote en gezonde dieren nodig zijn om de populatie sterk te houden. Jagen schept de ideale omstandigheden voor overpopulatie. Na het jachtseizoen leidt de abrupte afname van het aantal dieren tot minder competitie onder de overlevenden en resulteert in een hoger geboortecijfer. Als we echt bezorgd waren om dieren niet van de honger te laten omkomen, zouden we ze niet bejagen maar maatregelen nemen om de vruchtbaarheid te verminderen. We zouden ook wolven, bergleeuwen, coyotes en andere roofdieren in stand houden. Ironisch genoeg worden veel hertenkuddes en fazantenpopulaties waarop jagers kunnen schieten juist gemanipuleerd om meer nakomelingen te krijgen.

Marianen Rugstreeppad volgen jullie deze cijfers en ook hoe het komt dat deze dieren afgeschoten moeten worden?
http://www.staatsbosbeheer.nl/~/media/08-dossiers/oostvaardersplassen/maanrapportage-oostva[..]

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *