geen news_id ingevoerd

Reacties

Slecht idee. Een kip is geen ding en zeker geen vuilnisbak.
De hokken van kipster hebben de afmetingen die gehanteerd worden in de biologische kippenhouderij. Die afmetingen zijn beperkt en niet om echt gelukkig van te worden als kip zijnde. De bruine kipsterkippen hebben gekapte snavels!!?? De handleiding die je kunt downloaden op de site lijkt leuk maar is toch nog al oppervlakking en is vooral bedoeld op het toch vooral makkelijker te laten lijken om kippen te houden. Kippen happy en gezond houden is niet makkelijk!
Wij mensen zijn degene die milieuproblemen veroorzaken en die moeten de kippen nu helpen oplossen? Eet geen dierlijke producten meer en je bent echt duurzaam bezig.

leuk idee, maar het beeld wordt geschetst dat je even een paar kippen neemt, in dit geval met hok, maar kippen zijn onder deze omstandigheden kwetsbaar voor ziektes, plukken zichzelf of elkaar kaal en niet alle buren zijn er blij mee. Dus bedenk even wat het betekent om kippen te houden.

Denkt Nederland weer het ei(tje) uit gevonden te hebben? Dit fenomeen is in Frankrijk al lang bekend en gebeurd al op grote schaal

Kippen houden is geen eitje. Kippen hebben volwaardig voer nodig en ons afval is veel te zout en te vet. Daarnaast is het verboden om dierlijk afval aan kippen te voeren. Kippen houden in een hok is niet bevorderlijk voor hun gezondheid, ze horen vrij te lopen. Ik weet niet hoe groot het hok is van kipster maar vaak eten kippen in een hok hun eigen ontlasting, hebben ze geen schone plek om een zandbad te nemen en zijn er snel parasitaire problemen. Geen goed idee dus, alhoewel ik de bio-industrie ook een gruwel vind.

prachtige foto.s

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Herken de schildpad

In de Nederlandse wateren zitten zes soorten schildpadden. Welke soort is dit?

Het antwoord van vorige week was: paard