geen news_id ingevoerd

Reacties

Ik djuri van der linden. Wil hier meer dan graag mijn
Mening over delen met U
Deze hobby word al jaren lang uitgeoefend met veel zorg voor de vis en natuur.
Er worden meer dan goede lessen gegeven om dier vriendelijk met de vis om te gaan, er zijn regels die in acht zijn genomen om hier scherp op toe te zien.

Om het even persoonlijk te maken.
Ik zelf ben jaren lang verslaafd geweest, en mede door het vissen in de natuur heb ik mij zelf weer kunnen hervatten.

Zo kan ik op de zelfde manier er ook voor anderen zijn. Om samen eens te vissen en goede gespreken te hebben tijdens het ontspannen vissen. Om zo weer positiever in het leven te staan.
Echter om er zo voor elkaar te kunnen en mogen zijn.
Wil ik u hier mee duidelijk maken, dat ik het met u stelling totaal niet eens ben.

De vissende mensen doen juist veel voor natuur en mens.
Kijk bv eens naar het bijhouden en goed onderhouden van het vis bestand. In onze wateren.

Maar buiten dit alles is wat u zegt dieren beulen, barbaarse hobby. Helemaal niet aan de oorde, want in het visboekje van de visvereneging word duidelijk aangegeven wat wij als vissers moeten doen om vol zorg met onze vissen om te gaan.
En mocht dit niet op gevolgd worden staan daar fixe boetens tegen over.

Ik hoop U hier mee genoeg te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke Groet: D.S van der Linden

Nu wordt "gewone" paling ook wel erg zeldzaam als het zo door gaat.

Ik weet niet waar de term 'sport' vandaan komt bij deze barbaarse
dierenmishandeling. Geen enkel dier verdient het om gejaagd en gevangen te worden en zeker niet als 'hobby' en neen ik draag geen geitenwollensokken. Misschien zouden al deze geweldige sportievelingen hun geweldige energie kunnen gebruiken om echt iets nuttigs te doen voor de dieren en proberen ze een waardige plek te bieden in de natuur waar zij meer rechten hebben dan wij mensen!...natuurlijk blijft iedereen weer hangen in 'we hebben het altijd zo gedaan' en: 'het doet geen pijn'. Maar iedereen heeft aas zien kronkelen van de pijn en iedereen weet dat het fout zit.

Probeer in je omgeving maar eens de stelling te verdedigen dat je het prima vindt om een dier onnodig te beschadigen of pijn te doen. Dan ben je een dierenbeul.

Maar met vissen, koeien, lammetjes, kalfjes, kreeften, mosselen, kan dat probleemloos? Ga toch weg! Dit is de tijd waarin we iedereen die dat nog gelooft er op gaan wijzen dat dat niet klopt.

En da's ff wennen, als je jarenlang dieren kon kwellen en niet als dierenbeul te boek kwam staan, maar nu gelukkig wel.

Het zal nog jaren gaan duren, maar sport???visserij heeft gelukkig zijn langste tijd gehad. Vis voortaan maar zonder haak als je het zo fijn vindt aan de waterkant. Voor iedereen beter...

De reacties van de sportvissers die ik tot hiertoe kon lezen zijn - zoals te verwachten - doordrongen van egoïsme en gebrek aan inlevingsvermogen, maar vrij van enig valabel argument. Het komt er op neer dat hun lamentabel tijdverdrijf hoger wordt ingeschat dan het berokkende leed ("toch maar een prikje"). typisch het ik, ik, ik - verhaal van een stel verwende, eikels voor wie de natuur niet meer betekent dan een decor voor hun achterhaald, wreedaardig tijdverdrijf. Niks moois aan, om van te kotsen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *