geen news_id ingevoerd

Reacties

Best een moeilijke materie, ben zelf voorstander om zowel zwijnen als edelherten in lage dichtheden toe te laten buiten de nu aangewezen gebieden, Er zijn genoeg gebieden in Nederland die genoeg ecologische draagkracht hebben om een kleine populatie te herbergen.
Het is dan wel noodzakelijk dat deze populaties beheerd worden en ook zal er door de agrarische sector wat inspanningen gedaan moeten worden.
De diverse Faunabeheerseenheden in dit land geven advies voor onder andere een tijdelijk rastersysteem die tijdens de groeifase van het gewas rondom de akkers kan worden gespannen, een systeem dat zeer goed werkt en in Duitsland veel wordt toegepast.

We leven nu eenmaal in het dichtstbevolkte land van West-Europa en ook het land met het grootste wegennet. Als weggebruiker zal men op binnen- en provinciale wegen er toch meer op verdacht moeten zijn op overstekend wild. Hier in Nederland is men het helaas reeds lang afgeleerd hoe om te gaan met (grof)wild in de vrije wildbaan en gaat er dus ook veel te krampachtig mee om.

Misschien kunnen bruinvissen door geluidshinder de zeehonden niet horen naderen.

de persoon die de 4 wilde zwijnen doodschoot was in feite geen jager, maar een ambtenaar met een geweer.
door hem een jager te noemen worden echte jagers in een verkeerd daglicht gesteld.

Dag Natuurliefhebbers,

Ik woon in Assendelft. Meer een weidevogelgebied.
Hier geen zwijnen, maar wel vossen. Als liefhebber van de weidevogels zou ik wel een nulbeleid voor de vossen hier willen invoeren. Kan Vroege Vogels dat regelen?

OVERLAST van zwijnen kan nooit goed zijn dus beperkte afschot zou toch moeten mogen?

Martin

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *