geen news_id ingevoerd

Reacties

Hoi Henny,

mocht je ooit meer beldmateriaal van Spitsbergen e.o. nodig hebben...

Ik ben 'r zo'n keer of 15 aan het werk geweest ( als natuurfotograaf voor de beeldbank van het Int. WNF)en heb 'r zelfs twee schiieternde tentoonstellingen gehad ( Longyear) en was tot 2 x toe op Edgeoya.

Zoek je vogels, walrussen, beren of zeehonden of...landschappen... er lioggen er hier duizenden. Geschoten voor de WNF beeldbank, maar nog steeds mijn eigendom

ik hoor 't wel

geniet van je herinneringen ( of lees m'n boeken)

wim van passel

http://youtu.be/i8M4-uTJKTE

https://youtu.be/tQFOpWA0_zQ
https://youtu.be/5V1bI8Ks6sg
[..]

Hiephiep.
Maar bij Appie ben ik het nog niet tegengekomen

Hierbij van de activiteiten van de Pluimvoetbij een bescheiden aanvulling op mijn eerdere opmerking:
https://www.dropbox.com/sh/k9gz787rij8t30g/AADkeRq9Hc2H0M_WFhqZBZBfa?dl=0

Bedankt voor de aandacht voor deze Bijzondere Bezige Bijtjes en de prachtige foto's daarvan!
De Pluimvoetbij graaft niet met zijn wollige achterpoten: die zijn voor het verzamelen van pollen.
De Behangersbij knipt zijn behang vooral van rozenblaadjes die er dan uitzien alsof ze precies tegen de bladrand met een gaatjesponser (voor papier) zijn bewerkt! Oeps! Wanneer je die gaatjes ziet kun je op die bijtjes wachten om ze te bewonderen.

Een dier kan niet uitgestorven zijn in een enkel land. Wel als je zo kortzichtig bent dat Nederland het centrum van de natuurwereld is. Soorten komen en gaan afhankelijk van wat wij met onze omgeving doen, of niet doen. Kosmopolitisch geredeneerd komt er hier wel meer niet tot zijn recht dat het elders veel beter heeft. Dat is geen ramp en dat mag je al helemaal niet demagogisch inzetten om je fondsen binnen te halen. Want dan kies je de Grutto tot vogel de vaderland, terwijl dat natuurlijk gewoon de huismus had moeten zijn. Maar die scoort niet lekker. Biodiversiteit is een dure hobby. Voor dat geld kun je beter op reis gaan naar de plekken waar je doelsoort in volledige harmonie, gezond en wel zijn leven leidt. Uitgestorven ben je pas als je soort dus nergens meer voorkomt. En dat hebben dan alle wereldburgers op hun geweten en niet alleen die paar onwetende Hollanders. Die gaan intussen verder om onze postzegelverzameling compleet te maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen met je Vroege Vogels account.
  • *

Herken de strepen

Het streepjespak van dit dier doet een beetje denken aan een boevenpak. Herken jij van welk dier het is? Antwoord van vorige week: jonge spreeuw.