Bonte brandnetelmot, Nachtvlinderen, onder de buitenlamp

Profielfoto van will
will

Nachtvlinderen, eenvoudig onder de buitenlamp.
26 juni 2017. Zomer, afgelopen week uitbundige zonneschijn. De buitentemperaturen lopen op. Dagelijkse lees ik de thermometer af met topwaarden van ruim boven de 30C. Nu zijn deze temperaturen ideaal voor nachtvlinderen onder de buitenlamp. Door regelmatig rondom de permanente lichtbronnen de nabije omgeving af te speuren.
Tegen de avond komen de nachtvlinders en micro’s -dat zijn kleine minivlindertjes- uit hun schuilplaatsen. Ze zitten in je tuin- en woonomgeving ze vliegen ’s avonds rond -trekken naar het licht toe van een (fel) schijnende buitenlamp aan huis, verlichtgebouw of straatlantaren. Elke morgen even kijken en zoeken. Onopvallend stil zitten ze tegen de gevelmuur of in de voeg, ook op het houtwerk van pergola of schutting. Vaak vind je 1-5 vlindersoorten. Je verwonderd je over de vorm, kleur en hoe klein ze kunnen zijn. Soms is het net een vogelpoepje of een stukje blad. Kom je eraan dan vliegt het weg. Probeer de nachtvlinders en micro’s eerst vast te leggen door middel van macrofotografie. En dan begint de klus om ze op naam te brengen. Maar door het gebruik van een KNNV veldgids Nachtvlinders en verschillende microvlinders (Engelse) websites gaat het vast lukken. Of maak gebruik van Facebook en meld je aan bij de groep: Nachtvlinders. Dagelijks worden vlinderfoto’s gepost en informatie gedeeld.
Het ‘vlinderen’ onder de buitenlamp -die aan je huis hangt- is de start of je nachtvlinders en micro’s als hobby leuk vind. Daarna kan een vlinderval of scherm de volgende stap zijn. Waar op goede zomeravonden meer dan 50 nachtvlindersoorten -geen uitzondering- op af komen. Dan is er pas echt werk aan de winkel) om ze op naam te brengen. Succes met de eerste “Nachtvlinderen” stap.
Met ‘gevederde’ Groet, WiLL

  • 1x
  • 607
  • Bonte brandnetelmot
  • Anania hortulata
  • Geleedpotigen
  • Laarbeek, Lieshout

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Schitterend issie Will.

Lieve groet, Marjon

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's