Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

50 Jaar Gooise vogelwerkgroep

  •  
03-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
ijsvogel
Ooit begonnen in 1967 telt de werkgroep nu ruim 750 leden. Sinds haar oprichting is de werkgroep enorm aan de weg aan het timmeren om de kennis en waardering voor vogels uit te dragen. Dit gebeurt onder meer door vogelherkenningscursussen, excursies en lezingen.
Door de vele tellingen van vogels en diverse onderzoeken heeft de vogelwerkgroep veel kennis opgedaan over ontwikkelingen binnen vogelpopulaties. Zo is er 50 jaar lang onderzoek gedaan naar nestkasten, zijn er 50 jaar lang broedvogels geïnventariseerd, roofvogels geteld en weidevogels en nog vele andere vogelsoorten bijgehouden. Ruim 40 jaar lang werden er door de vogelwerkgroep tweewekelijks vogels geteld in de Eempolders.

IJsvogel

De vogelwerkgroep komt jaarlijks in het nieuws door het grote aantal ijsvogelbroedparen in de regio. Zo werden er in 2016 87 broedparen geteld.De broedparen bevonden zich verspreid over de hele regio van het Gooi en Omstreken. Meest opvallende plaatsen zijn Vreeland (7p), Nederhorst den Berg en Loosdrecht (6p), Naarden (16p), ’s-Graveland (9p), Hilversum (7p) en Eemnes (6p). Opnieuw was Naarden de plaats met de meeste ijsvogels binnen haar grenzen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.