Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Albert Heijn verkozen tot grootste Liegebeest 2017

  •  
23-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
liegebeest 2017

© wakker dier

7500 stemmers hebben supermarktketen Albert Heijn uitgeroepen tot het grootste Liegebeest van 2017, een verkiezing voor de meest misleidende claim over dierenwelzijn uitgeschreven door Wakker Dier. Albert Heijn suggereerde in de Allerhande dat serranoham-varkens buiten in de wei lopen maar in werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen en in hun eigen poep, volgens Wakker Dier. In totaal werden 19.000 stemmen uitgebracht.

Genomineerden

In totaal waren er vijf genomineerden in de race. Albert Heijn was naast de serranoham ook genomineerd voor kweekzalm die 'very happy fish' wordt genoemd. In werkelijkheid leven de vissen opgepropt in grote kweeknetten. Zuivelbedrijf Almhof was genomineerd omdat in bijna alle tv-reclames van de zuivel koeien in de wei te zien zijn terwijl in werkelijkheid een groot gedeelte van de koeien binnen wordt gehouden. Rio Mare en Friesche Vlag pasten naar aanleiding van de verkiezing hun producten aan.

Reactie Ahold

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, reageert teleurgesteld. Het bedrijf laat weten dat het een vergissing was in het magazine een foto van varkens in de wei te plaatsen bij een verhaal over de serranoham. Maar, meent Ahold, "deze 'prijs' doet absoluut geen recht aan alle inspanningen die Albert Heijn doet op het gebied van dierenwelzijn". De grootgrutter betreurt het dat Wakker Dier middels het toekennen van het Liegebeest weinig blijk geeft van waardering voor de acties die het bedrijf neemt om het welzijn van dieren te verbeteren.
Bron: Wakker Dier, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.