Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Alle dertien goed! Doe de quiz

  •  
01-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
694 keer bekeken
  •  
zangvogels
 In de  Vogelzang Cursus  hebben we de afgelopen weken geprobeerd enkele bekende en minder bekende vogelgeluiden tussen de oren te krijgen. We vatten de eerste weken samen!

Ezelsbruggetjes

Voor veel vogelgeluiden zijn wel ezelsbruggetjes te bedenken. Zo klinkt de zang van de koolmees als een fietspompje, en roept de zanglijster - bij herhaling - al zijn kinderen binnen. Toch blijkt het nog niet mee te vallen om alle geluiden op die manier te onthouden.

In het geheugen branden

De beste manier om vogelgeluiden te onthouden is dan ook: ga op zoek naar de vogel als je een onbekend geluid hoort. Door zo ingespannen naar het geluid te luisteren en op zoek naar de vogel te gaan, 'brandt' het geluid zich in je geheugen. Als je de vogel dan uiteindelijk ziet (en herkent) dan vergeet je het geluid nooit meer!
Speciaal voor onze luisteraars hebben we nu een uitdagende quiz samengesteld. Heb je alle dertien vragen goed dan maak je kans op een Vroege Vogels Verrassingspakket. Let op: je moet de vragen wel binnen de tijd beantwoorden!

Meer over:

vogelzang
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.