Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente #11

  •  
28-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bijna alle nesten van Beleef de Lente staan nu in het teken van de jonge kuikens en hun primaire behoefte: eten. De vaders en moeders zijn er maar druk mee.
Bij de bosuilen zien we hoe een klein kuiken een hele kikker verorbert die hij voorgeschoteld krijgt. En bij de kerkuilen wordt een stevige woelrat netjes in stukjes verdeeld aan de drie kuikens. 
Alleenstaande moeder
In het nest van de slechtvalken zorgt moeder slechtvalk nog steeds alleen voor haar vier jongen. Vader heeft zich later verjagen door een ander mannetje. De informatie op zijn pootring verraadt de herkomst van de indringer; het is een mannetjesjong van een nest uit een ander jaar. En die verloren zoon komt gewoon nog bij zijn moeder langs en eet gewoon mee. Sterker nog hij gaat er met hele prooien van door, zijn pasgeboren broertjes en zusjes hongerig achterlatend.
Ook bij de spreeuwen zien we 5 hongerige snaveltjes wijdopengesperd staan. Vader en moeder vliegen af en aan om de honger te stillen.
Kleine ooievaartjes
Uit het ooievaarsnest is goed nieuws te melden. Afgelopen weekend zijn er drie jonge kuikens geboren. Vader vliegt af en aan met eten en nieuw nestmateriaal om de jongen het niet te koud te laten krijgen. En anders is moeder er altijd om de kuikens met haar lijf te verwarmen.
Het laatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Beleef de Lente? Houd de onderstaande links dan goed in de gaten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.