Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beverplaag in Vuurland

  •  
27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
426 keer bekeken
  •  
Bever in Vuurland

© Nicoliene van Leeuwen

Een eiland zo groot als heel Nederland: dat is Tierra del Fuego, oftewel Vuurland, in het zuidelijkste puntje van Argentinië. Tienduizenden toeristen komen er elk jaar, om een bezoek te brengen aan de meest zuidelijke stad ter wereld (Ushuaia) of om een retourtje Antarctica te boeken. Maar sinds een paar jaar heeft Vuurland tegen wil en dank nog een attractie: de ruim 150.000 bevers die zich in hoog tempo vermenigvuldigen en de plaatselijke bossen verwoesten. Daarbij valt de beverplaag in Limburg in het niet... 
Castorera
De Zuid-Amerikaanse bevers zijn zeventig jaar geleden geïntroduceerd vanuit Canada.De dammen die ze bouwen, in Vuurland ook wel 'castorera's' genoemd, trekken veel toeristen, maar zijn een ramp voor de plaatselijke bossen. De bomen van Vuurland groeien heel langzaam, dus eenmaal verwoest komt er niet gauw een nieuw bos voor in de plaats. Vroege Vogels bezoekt in de ochtendschemering, net voor beverbedtijd, een paar castorera's, samen met de lokale Nederlandse gids Nicoliene van Leeuwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.