Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beversporen vlakbij Rotterdam

  •  
23-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bever_kasteelheertje.jpg

© Fotograaf: kasteelheertje

Waar natuurliefhebbers al tijden op hoopten, is bewaarheid: aan de oevers van de Koedood bij Rotterdam zijn bevervraatsporen ontdekt! Zover binnendijks zijn bevers tot op heden niet geweest.

Natuurlijke klimaatbuffers

Sinds 2010 heeft ARK Natuurontwikkeling, in samenwerking met en met steun van diverse partners en partijen waaronder het Wereld Natuur Fonds, hard gewerkt om in de Koedood, op de grens van Rotterdam en Albrandswaard, een klimaatbuffer te realiseren.
Natuurlijke klimaatbuffers zijn gebieden waarin extra (regen)water kan worden opgevangen (gebufferd), dat vervolgens in drogere periodes weer vrijkomt. De natuur kan hier ongestoord haar gang gaan. In laaggelegen, voedselrijke deltagebied ziet de vegetatie van riet en wilg al snel zijn kans schoon. En laten die wilgen nu net het favoriete kostje zijn van bevers!
De komst van de bever is een kroon op het werk van ARK Natuurontwikkeling en partners.
Tekst: Ineke van Dort, ARK Natuurontwikkeling
Bron: Nature Today

Meer over:

klimaatbuffer, bever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.