Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bier mag niet tegen slakken

  •  
21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
817 keer bekeken
  •  
19082014_Naaktslak_DirkSlijkhuis.jpg

© Fotograaf: DirkSlijkhuis

Slakken bestrijden met bier mag straks niet meer. Bier staat op een RUB-lijst (Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen) van bestrijdingsmiddelen die het kabinet wil intrekken, meldt het Friesch Dagblad. Het besluit van staatssecretaris Martijn van Dam is het gevolg van Europese regelgeving. Europa wil af van allerlei landelijke uitzonderingen.
Andere middelen die straks misschien zijn verboden, zijn spiritus en zeep tegen luizen en pijpzwavel tegen meeldauw. Het gaat om middelen die telers gebruiken als ze geen schadelijkere bestrijdingsmiddelen willen toepassen.
Steeds meer telers van allerlei gewassen, gangbaar en biologisch, gebruiken deze middelen in plaats van schadelijker alternatieven. De kans bestaat dat met het vervallen van de natuurlijke middelen de verduurzaming van de sector wordt geremd. Tuinbouworganisatie LTO Glaskracht waarschuwt nu de telers dat er een eind wordt gemaakt aan het RUB-lijst en een verbod aankomt voor bestrijdingsmiddelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.