Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China verbiedt hondenvleesfestival na wereldwijde protesten

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4420 keer bekeken
  •  
Zwerfhond

© Zwerfhond. Bron: Pixabay

Het jaarlijkse hondenvleesfestival in de plaats Yulin is door de Chinese overheid verboden. Het is niet toegestaan om hondenvlees te verkopen in restaurants, op de straat of op markten. Het verbod gaat in op 15 juni, een week voordat het festival van start zou gaan, zo vermelden Chinese activisten en handelaren. 

Imago verbetering

Het verbod is er waarschijnlijk gekomen op initiatief van de nieuwe partijsecretaris van Yulin, Mo Gong Ming, in de hoop zo het imago van de stad te verbeteren. De ban op hondenvlees is voorlopig tijdelijk.

Gestolen honden

Voorafgaand aan het festival worden veel honden van straat gehaald of gestolen van hun eigenaren. Sommige hebben nog een halsband om. Ze worden in kleine kratten vervoerd naar Yulin. 

Protesten

Het festival heeft de laatste jaren geleid tot Chinese en internationale protesten. Op social media kreeg het een storm van kritiek geleid door hashtags als #stopyulinforever. 

Geen traditie

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, is het niet gebruikelijk voor Chinezen om honden- of kattenvlees te eten. Het jaarlijkse festival is geen traditioneel feest, maar is opgestart door hondenvleesondernemers om de verkoop van het vlees te vergroten.

Meer over:

hondenvlees, china
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.