Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Crowdfunding Hemweg al boven vijf miljoen

  •  
18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-NIETHERGEBRUIKEN

© Bron: ANP JOHN GUNDLACH

Een geldinzamelingsactie om de kolencentrale Hemweg te kunnen kopen en te sluiten, heeft al meer dan vijf miljoen euro opgeleverd. Ruim 41.000 particulieren en organisaties hebben meegeboden. Anderhalve week geleden startte de crowdfunding onder het motto 'Wij willen #Hemweg'. Maandagochtend stond de teller op 5.085.290 euro.
De initiatiefnemers willen dat de vervuilende kolencentrale sluit. Verschillende partijen doen met grote bedragen mee, zoals duurzame-energieleverancier Vandebron, Triodos Bank en de Stichting DOEN. Ook Greenpeace en het burgerinitiatief Hete Kolen hebben zich aangesloten. Maar iedereen kan via de crowdfundingsactie een bedrag naar keuze doneren. Je kunt al vanaf 1 euro doneren. Bekijk hier de actie
Eigenaar Nuon liet eerder weten open te staan voor vervroegde sluiting van de Hemwegcentrale, maar gaf daarbij aan dat dat 55 miljoen euro gaat kosten. Het grootste deel van dat bedrag zou bestemd zijn voor een vertrekregeling voor de ruim tweehonderd werknemers.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.