Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De meeuwen van Tinbergen

  •  
01-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
'De meeuwen van Tinbergen' is een interdisciplinair project over leven en gedachtegoed van de Nederlandse gedragsbioloog, vogelaar, schrijver, tekenaar, filmer en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen (1907 – 1988). Het project vormt een eerbetoon aan deze voor het grote publiek ‘vergeten held’ uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis en heeft als centrale thema het menselijk instinct in onze moderne tijd, met de onbewuste effecten van de zogenaamde ‘supernormale prikkel’ op ons gedrag als voornaamste exponent daarvan.
Kruispunt
Het project vormt een kruispunt van kunst, wetenschap en natuur, door op een speciaal ontworpen buitenlocatie plaats te bieden aan een theatervoorstelling/ tentoonstelling, een serie theatrale lezingen en een excursie. Ter afsluiting verschijnt een publicatie waarin het project in tekst, beeld en geluid is gedocumenteerd.
De meeuwen van Tinbergen wordt geproduceerd door theatergroep Cowboy bij Nacht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.