Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Radio: De schatkamer van de Veluwe

  •  
30-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
500_rs-20150701-001
In het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een bijzonder landschap. Een extreem leefgebied dat lijkt op de Afrikaanse savanne. Een uitgestrekt, open, woest landschap gevormd in de laatste IJstijden. Al sinds zijn jeugd zwerft filmmaker Ruben Smit over de Veluwe. De gepassioneerde ecoloog, fotograaf en filmer maakte  zijn debuut met De Nieuwe Wildernis. Vorig jaar maakte hij de Vroege Vogels Special: Levende Rivier. 

Veluwe

In De schatkamer van de Veluwe gaat Ruben wederom op zoek naar spectaculaire en onderbelichte natuur in Nederland. Hij volgt de gang van het water dat op deze plek in Nederland een heel bijzondere waterhuishouding heeft. Door de seizoenen heen maakt hij prachtige beeldverhalen over een keur aan dieren en planten zoals de heikikker, witsnuitlibel, de dodaars, het gentiaanblauwtje, de watersnip, de klapekster en de raaf.
Vroege Vogels Special: De Schatkamer van de Veluwe, vrijdag 7 april om 21.05 uur bij de VARA op NPO 2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.